Dünyaİklim KriziLGBTİ+Manşet

Just Stop Oil aktivistleri Londra’daki Onur Yürüyüşü’nü Coca Cola sponsorluğu nedeniyle protesto etti

0

Just Stop Oil (Petrolü Durdur) protestocuları, Londra’da 1 Temmuz’da gerçekleştirilen Onur Yürüyüşü’ndeki Coca Cola kamyonunun önüne oturarak yolu kapattı. Polis, yürüyüşün durmasına neden olan protestocuları gözaltına aldı.

Just Stop Oil grubundan aktivistler yürüyüşü, kirleticiliği yüksek endüstrilerden sponsorluk parası kabul ettiği için protesto etti.

13.30’da gerçekleştirilen protestodan yalnızca 16 dakika sonra polis, yedi eylemciyi halkı rahatsız ettikleri gerekçesiyle gözaltına aldı. Yürüyüş gözaltıların ardından devam etti.

Just Stop Oil, Onur Yürüyüşü Komitesi’ni daha önce eylemle ilgili bilgilendirip organizatörlere uyarıda bulunarak “yüksek kirletici” sponsorları kabul etmemeye ve petrol, gaz ve kömür kullanımını kınamaya çağırmıştı.

Ayrıca grubun LGBTQ+ üyeleri yaptıkları açıklamada, “Kültürel dünyanın büyük bir kısmının bu toksik endüstrilerle bağları reddettiği bir dönemde bu ortaklıklar LGBTQ+ topluluğunu utandırıyor” demişti.

‘Onur protestodan doğdu’

İklim krizine karşı en savunmasız vatandaşlar arasında halihazırda dezavantajlı bir konumda bırakılan insanlar yer alıyor. Bunlar arasında LGBTİ+’lar, kadınlar, çocuklar, ekonomik olarak zor durumda olan insanlar ve ülkeler bulunuyor.

Just Stop Oil tarafından yapılan açıklamada “Onur protestodan doğdu” denildi ve şunlara yer verildi:

“Yüksek düzeyde çevreyi kirleten endüstrilerin ve onlara fon sağlayan bankaların artık Pride’ı itibarlarını arındırmak için yararlı bir araç olarak görmesi, bir yandan gökkuşağı bayrakları sallarken diğer yandan sosyal çöküşü hızlandırması, topluluk olarak ne kadar yol kat ettiğimizi gösteriyor. ”

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.