Hindistan’da kimyasal gaz sızıntısı: 11 ölü

Yetkililerin ihmalden kaynaklanmış olabileceğini söylediği sızıntıya bir yangının yol açtığı sanılıyor.

Hindistan‘ın güneyindeki LG Polimer fabrikasından sızan kimyasal gaz sonucunda 11 kişi hayatını kaybetti. Geçen perşembe, yerel saatle gece üç sularında gerçekleşen sızıntı sonucunda yüzlerce kişi hastanelik oldu.

Karantinadan sonraki ilk gün

Sağlık çalışanları, insanların gözlerinde yanma ve nefes alma güçlüğüyle hastanelere başvurduğunu söyledi. Fabrikanın çevresi tahliye edildi. 

Sızıntı, karantina tedbirleri dolayısıyla üretimi durduran fabrikanın açıldığı gün meydana geldi. Yerel yönetici Vinay Chand, sızıntının tesiste çıkan bir yangın üzerine gerçekleştiğini açıkladı. Yetkililer, sızıntıya ihmalin yol açmış olabileceği görüşünde.

Hindistan polisi kimyasal gaz sızıntısının durdurulduğunu ve öncesinde çıkan yangının söndürüldüğünü duyurdu.

200 ambulans gönderildi

Gazdan etkilenenleri hastaneye taşımak üzere bölgeye 200 ambulans gönderildi. Yerel yetkililerden Srijana Gummala, gazın etkisini en aza indirmek için bölgeye su püskürtüldüğünü ve insanlardan ıslak maske takmasının istendiğini belirtti.

Öte yandan Endüstri Bakanı Goutam Reddy, Güney Koreli şirkete karşı hukuki yollara başvurulacağını açıkladı. Durumu Güney Kore elçiliğine bildirdiklerni söyleyen Reddy, “Şirketin, olay Avrupa Birliği ülkelerinden birinde ya da ABD‘de gerçekleşseydi nasıl davranacaksa o şekilde davranmasını bekliyoruz” dedi. 

LG, olayın sebebinin araştırıldığını ve gazdan etkilenenlerin hızla iyileştirilmesi için çalışıldığını söyledi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bangladeş’te sel: 23 kişi öldü, 5,7 milyon kişi mahsur kaldı

İklim felaketlerine karşı en savunmasız"ülkeler arasında yer alan Bangladeş'te 300.000'den fazla kişi hala acil durum barınaklarında yardıma ihtiyaç duyuyor.

Guterres’den kritik uyarı: Okyanus taşıyor, cankurtaran botu da yok!

Tonga'da başlayan Pasifik Ada Forumu Liderler Toplantısı'nda Karayip ülkelerinin gündemi yükselen denizler ve iklim fonu olurken, Fransa Yeni Kaledonya'nın bağımsızlık isyanının önüne geçmeye çalışıyor.

Cengiz Holding’in Çanakkale Yanıklar’daki maden keşfinde köylü isyanı: Yallah Cengiz!

Bayramiç'teki Yanıklar Köyü'nde açılmak istenen maden ocağının bilirkişi keşfi, köylüler tarafından protesto edildi. Şirketin açmak istediği madenin ömrü 10 yıl.

Avustralya’da ev sahipleri iklim risklerinden sigorta masraflarını karşılayamaz hale geldi

Avustralya'daki ev sahiplerinin iklim krizinin risklerine karşı sigortaları artık karşılayamaz hale geldiğini ortaya koyan yeni bir rapor, iklim kriziyle bağlantılı doğal afetler nedeniyle artan sigorta primlerinin daha da artacağını söylüyor.

İklim krizi ve su stresi uluslararası çatışmaların çıkması riskini artırıyor

Su stresi ülke içi gerginliklere ve sınırları aşan su kaynaklarını paylaşan ülkeler arasında çatışmalara yol açıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR