EmekManşetSağlıkTürkiye

‘Haklarını ödeyemeyiz’ dedikleri sağlık emekçilerinin ekmek ve suyunu kestiler

0

Haber: Gençağa Karafazlı

Koronavirüs pandemisi sırasında gösterdikleri özveri ve üstlendikleri hayati rol nedeniyle büyük övgüler alan Ordu‘daki sağlık emekçilerine hastane tarafından verilen ekmek ve suda kesintiye gidildi.

Övgülere rağmen sağlık emekçisilerinin maddi zorluklarının bu dönemde artış gösterdiğine değinen Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesi Eş Başkanı Ferit Ceylan yaptığı açıklamada “Yemeklerde verilen 50 gramlık ekmek 1’e düşürüldüğü gibi, 200 ml su dahi yemeklerde sadece 1 tane verilmeye başlandı” dedi.

‘Ek ödemeleri alamıyorlar’

Ceylan yaptığı açıklamada “Sağlık emekçileri yıllardır çok büyük bir özveri ile çalışmaya devam etmektedir. Bugün de kardan kapanan köylere kilometrelerce yürüyerek giden, patika yollardan yaralı taşıyan birçok meslektaşımızın görüntüsünü hep birlikte izledik. Bu fedakârca yerine getirilen çalışmalar çoğu zaman hem sağlık hizmetini alanlar tarafından hem de sağlık hizmetlerinin yürütücüsü olan bürokratlar tarafından görmezden gelinmiştir” dedi.

Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde çalışma şartlarının daha da zorlaştığını dile getiren Ceylan, “Bir taraftan alkışlanan sağlık emekçisinin maddi zorlukları bu dönemde kat be kat artmıştır. Bir önceki yıl aldığı ek ödemeyi alamaz hale gelmiştir. Yapılan şey göz boyamadır ve biz sağlık emekçileri bunu hak etmediğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz” dedi.

‘Ekmek ve suyumuzu kısıtlamaya başladılar’

Ordu’da sağlık emekçilerine verilen ekmek ve suda da kısıtlamaların başlandığını dile getiren Ceylan, “Yemeklerde verilen 50 gramlık ekmek 1’e düşürüldüğü gibi, 200 ml su dahi yemeklerde sadece 1 tane verilmeye başlandı. Oysaki Yataklı Tedavi Kurumlar Yönetmeliği’nde ekmek için 100 gram, su için ise hiçbir ibare olmazken, idarenin yapmış olduğu ihale şartnameleri yönetmeliğe uygun değildir” dedi.

Sağlık çalışanına dağıtılan yemeklerde gerekli gramajlara uyulmamasının ve yemeklerdeki kalite düşüklüğünün bütün sağlık emekçilerinin şikâyetçi olduğu bir konu olduğunu aktaran Ceylan, “Birçok meslektaşımız artık ‘yemek’ gibi en insani ihtiyacını, çalıştığı kurumdan değil, kendi imkânları ile gidermeye çalışmaktadır. 24 saat boyunca büyük bir özveri ile çalışmaya devam eden meslektaşlarımız tam anlamıyla aç kalmaktadırlar. Dağıtılan kahvaltıların gramajlarının teknik şartnameye uymadığı ile ilgili birçok şikâyet olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir denetim yapılmamıştır. Dağıtılan kahvaltının gramajlarına uyulmaması ihaleyi alan firmanın haksız kazanç elde ettiğinin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

‘Haklarımız gasp edilemez’

Sağlık kurumlarının idarecilerine seslenen Ceylan, şu açıklamalarda bulundu:

Buradan tüm sağlık kurumlarının idarecilerine sesleniyorum; hastanelerde çalışanlara bir danışsınlar, hastane yemekleri ile ilgili bir anket yapsınlar. Tüm çalışanların bu memnuniyetsizliği kamuoyu tarafından görülmüş olsun. Bir kez daha sesleniyoruz, haklarımızın gasp edilmesine göz yummayacağız, ekmeğimize suyumuza el uzattırmayacağız. Sağlık çalışanının sağlıklı beslenmesi bir haktır ve hakkımızı alacağız.”

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.