Yeşillerden

Çorum’da Barış ve Anayasa konuşuldu

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi tarafından düzenlenen “Barış ve Yeni Anayasa” konulu panel Cumartesi günü Çorum’da gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Bülent Diken’in yaptığı panele Taraf Gazetesi Yazarı ve Ekonomist Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Eski KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Özkazanç konuşmacı olarak katıldı.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen paneli bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler izledi.

Alev Özkazanç

Ankara Üniversitesi SBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Özkazanç, 2012 yılının son aylarında BDP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasının tartışıldığını ancak yeni yılla birlikte bir anda barış sürecine girildiğini belirterek, Türk toplumu bunun travmasını yaşıyor. Doğal olarak sol ve sosyalist çevrelerde de ‘acaba neler oluyor’ sorusu sorulmaya başlandı dedi.

Erol Katırcıoğlu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin “Barış ve Anayasa” panelinde konuşan Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu ise, Türkiye toplumunun bir Alman toplumu olmadığını belirterek, “Alman toplumu homojendir. Türkiye ise bir imparatorluğun bakiyesini devralmıştır. Maalesef Türkiye toplumunda biz duygusu üretilemedi” dedi.

Sami Evren

Eski KESK Genel Başkanı Sami Evren’de, Türkiye’nin bir taraftan barış, diğer taraftan ise yeni anayasa sürecine girdiğini belirterek, yıllardır 12 Eylül anayasasına karşı olduğunu dile getiren sol-sosyalist çevrelerin bu süreçte çeşitli kanatlara savrulduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 100 kadar kişinin katıldığı panel karşılıklı soru – cevap bölümünün ardından sona erdi.

(Yeşil Gazete)

 

 

 

 

More in Yeşillerden

You may also like

Comments

Comments are closed.