ManşetTürkiye

HDP Esenyurt İlçe Örgütü’ne polis baskını

0

Polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenyurt İlçe Örgütü’ne baskın düzenledi. HDP İstanbul İl Örgütü, “Tarafımıza hiçbir bildirimde bulunmadan ilçe binamızı basan polis, emri verenlerle birlikte suç işlemiştir” açıklaması yaparak suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

HDP Esenyurt İlçe Örgütü’ne, sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Polisler baskın öncesi ilçe binasının olduğu sokağı kapatırken, baskına ilişkin herhangi bir gerekçe belirtilmedi.

MA‘nın aktardığına göre; arama sırasında kitaplıktaki yüzlerce kitap ile katledilen Deniz Poyraz ve Kemal Kurkut’un fotoğrafları ve adlarına düzenlenen futbol turnuvalarında verilen plaketler yere atıldı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı’na ait bayrak ve flamalar da yırtılarak etrafa saçıldı.

Öte yandan ilçe binasında bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarına el konuldu.

HDP İstanbul İl Örgütü, Twitter hesabından, “AKP-MHP iktidarı illegal icraatlarını sürdürüyor. Tarafımıza hiçbir bildirimde bulunmadan sabah erken saatlerde Esenyurt ilçe binamızı basan polis, emri verenlerle birlikte suç işlemiştir. Konuya dair incelemelerimiz bittikten sonra kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır” paylaşımı yaparak baskına tepki gösterdi.

Eşbaşkanlar, avukatlar aracılığıyla baskına ilişkin suç duyurusunda bulunacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.