DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Oxford, Covid-19 aşı denemesinin olumlu sonuç verdiğini duyurdu

0

İnsan üzerindeki aşı denemelerine geçen mayıs ayında başlanmıştı. Aşıyla birlikte insan vücudunun virüse karşı direnç göstererek kendini koruyacak güce geldiğinin altını çizen üniversite yetkilileri, her koşulda kendi hijyen kurallarına dikkat edilmesinin gerektiğini belirtti.

‘Kış aylarında hazır olacağını varsaymayın’

Aşı çalışması ekibinden Prof. Sarah Gilbert bir açıklama yaparak “Yaptığımız çalışmalar neticesinde virüse karşı bağışıklık geliştiren aşı da son noktaya geldiğimizi belirtebiliriz” ifadelerini kullandı.

Aşı çalışmalarının başında bulunan ve daha önce aşının eylül ayında hazır olabileceğini söyleyen Prof. Gilbert, bu kez “Aşının kış aylarında hazır olacağını varsaymayın. En kötüsüne hazır olun” diyerek sosyal mesafe ve hijyen önlemlerini devam ettirilmesini istedi.

Oxford Üniversitesi’nin hazırladığı ‘AZD1222’ adlı aşının dağıtımının AstraZeneca tarafından yapılmasına karar verilmişti. Geçen ay 400 milyon doz aşının Almanya, Fransa ve Hollanda’ya dağıtımı için anlaşma yapıldığı açıklanmıştı. İngiltere’de 100 milyon doz, ABD’de ise 400 milyon doz dağıtımı için karar verilmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.