ManşetDünyaEmek

Myanmar’da maden ocağında heyelan: 113 işçi hayatını kaybetti

0

Myanmar’da yeşim madeninde heyelan meydana geldi, 113 madenci yaşamını yitirdi. Myanmar İtfaiye Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, Kachin eyaletinde etkili olan şiddetli yağmurların ardından Hpakant ilçesindeki bir yeşim madeninde heyelan oluştuğu, çalışanları “çamurlu bir dalganın vurduğu” kaydedildi. 

113 işçinin cansız bedeninin toprak altında çıkarıldığı madende, hâlâ çamura saplanmış cesetler olduğu ve ölü sayısının artacağı belirtiliyor. 200’den fazla işçinin çalıştığı madende diğer işçiler için arama faaliyetlerine devam ediliyor.

Hpakant’taki madenlerin yeterince iyi denetlenmemesi sebebiyle bölgede sık sık ölümcül maden kazaları meydana geliyor. Myanmar hükümeti de 26 Haziran’da yağmur mevsimi boyunca sıkça görülen toprak kaymaları nedeniyle Hpakant bölgesinde üç  aylık maden yasağı getirmişti.

myanmar-da-maden-ocaginda-heyelan-113-olu-751958-1.

Madencilerin çoğu göçmen işçi

Kaza anına tanık olan 38 yaşındaki madenci Maung Khaing, madenin yakınında tepede birikinti gördüğünü, tam fotoğrafını çekmeye çalışırken insanların bir anda “koş” diye bağırmaya başladığını ifade etti. Khaing, “Bir dakikadan kısa süre içinde tepenin altındaki insanlar gözden kayboldu. Kalbimde bir boşluk varmış gibi hissediyorum. Tüylerim diken diken oldu. Çamura saplanmış, yardım isteyen insanlar vardı ancak kimse onlara yardım edemedi” dedi.

Madende yaşamını yitirenlerin çoğunun göçmen işçiler olduğu belirtiliyor. Aynı bölgede geçen yıl nisan ayında bir maden ocağındaki toprak kaymasında 54 kişi hayatını kaybetmişti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.