Duyurularİklim KriziManşet

İklim Değişikliği, Orman Yangınları ve Biyoçeşitlilik söyleşisi çevrimiçi yapılacak

0

İstanbul Politikalar Merkezi‘nce düzenlenen Doğa ve İklim Söyleşileri‘nin sekizincisi, çevrimiçi olarak yapılıyor. Söyleşinin konuğu ise  Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Çağatay Tavşanoğlu.

“İklim Değişikliği, Orman Yangınları ve Biyoçeşitlilik” başlıklı etkinlik, 12 Mayıs Salı günü saat 15.00’de, Ümit Şahin moderatörlüğünde video konferans üzerinden yapılacak. Etkinliği izlemek isteyenler bu adresten kayıt olabilir.

Çağatay Tavşanoğlu hakkında

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü‘nden 1998 yılında mezun olan Çağatay Tavşanoğlu, yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede ekoloji alanında tamamladı. 20 yıldan uzun zamandır, orman ve bozkır ekosistemlerindeki dinamikler üzerine bilimsel çalışmalar yürütüyor.

Bitki ekolojisi ve yangın ekolojisi konularında uzman Tavşanoğlu, son yıllarda araştırmaları, orman yangınlarının ve iklim değişikliğinin ekolojik sistemler üzerindeki etkisi ve fonksiyonel ekoloji konuları üzerine yoğunlaştı. Halen profesör olarak görev yaptığı Hacettepe Üniversitesi’nde ekoloji ve çevre bilimleri üzerine lisans ve lisansüstü düzeyde dersler veriyor.

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.