DuyurularEditörün SeçtikleriEğitimEkolojiİklim KriziManşet

Yeşil Gazete’den Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu

0

Yeşil Gazete, çevre ve iklim konularındaki haberlerin genellikle merkezlerden yapıldığına ve yerel gazeteciliğin dinamiklerinin göz ardı edilmesine dikkat çekmek amacıyla “Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu (ÇİGO)” atölyeleri düzenliyor.

ÇİGO, yerel ekoloji mücadelecileri, yaşam savunucuları ile ulusal medyada yeterince yer bulamayan konulara odaklanarak, büyük şehirlerden uzak kırsal alanlarda ortaya çıkan çevre felaketlerine ve ekolojik yıkımlara dikkat çekmeyi amaçlıyor. Çünkü “gözden ırak” olan bu sorunlar, kamuoyu oluşturamamanın yanı sıra hukuki ve siyasi kararlara müdahalede bulunma şansımızı da sınırlıyor.

Öte yandan iklim ve çevre haberlerinde doğru neden-sonuç ilişkisi kurulmaması, haberlerin niteliksel olarak zayıf olmasına neden oluyor. Bu durum, insan faaliyetleri sonucu meydana gelen her felaketi tesadüf gibi göstermeye yönlendirerek, gerçek failler ile olası çözümler arasındaki ilişkiyi görünmez kılıyor.

ÇİGO, bu sorunlara kolektif çözümler geliştirmek için ilkini Zonguldak’ta yapacağı bu atölyelerde gazetecilik profesyonellerini, ekoloji alanında faaliyet yürüten inisiyatifleri ve sivil toplum aktörlerini, iletişim fakültesi öğrenci ve akademisyenleri bir araya getirecek. Alev Karakartal, Cansu Acar, Duygu İslamoğlu tarafından yürütülecek atölyelerde:

  • Çevre ve ekoloji haberciliği,
  • Video haber üretimi,
  • Sosyal medya kullanımı başlıklarında uygulamalı eğitimler yapılacak.

Ayrıca iklim ve çevre haberciliği alanında kullanılmak üzere dijital ders modülleri ve dijital bir kılavuz da hazırlanacak. ÇİGO mezunları ise Yeşil Gazete’de yayınlanmak üzere yazılı-görsel yerel haberler hazırlayacak.

İlki 20 Ocak Cumartesi ile 21 Ocak Pazar günleri Zonguldak merkezde gerçekleşecek atölyelere katılım için bu formu doldurabilirsiniz.

-Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu-Zonguldak

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.