DünyaEnerjiManşet

Hindistan’da kimyasal gaz sızıntısı: 11 ölü

0

Hindistan‘ın güneyindeki LG Polimer fabrikasından sızan kimyasal gaz sonucunda 11 kişi hayatını kaybetti. Geçen perşembe, yerel saatle gece üç sularında gerçekleşen sızıntı sonucunda yüzlerce kişi hastanelik oldu.

Karantinadan sonraki ilk gün

Sağlık çalışanları, insanların gözlerinde yanma ve nefes alma güçlüğüyle hastanelere başvurduğunu söyledi. Fabrikanın çevresi tahliye edildi. 

Sızıntı, karantina tedbirleri dolayısıyla üretimi durduran fabrikanın açıldığı gün meydana geldi. Yerel yönetici Vinay Chand, sızıntının tesiste çıkan bir yangın üzerine gerçekleştiğini açıkladı. Yetkililer, sızıntıya ihmalin yol açmış olabileceği görüşünde.

Hindistan polisi kimyasal gaz sızıntısının durdurulduğunu ve öncesinde çıkan yangının söndürüldüğünü duyurdu.

200 ambulans gönderildi

Gazdan etkilenenleri hastaneye taşımak üzere bölgeye 200 ambulans gönderildi. Yerel yetkililerden Srijana Gummala, gazın etkisini en aza indirmek için bölgeye su püskürtüldüğünü ve insanlardan ıslak maske takmasının istendiğini belirtti.

Öte yandan Endüstri Bakanı Goutam Reddy, Güney Koreli şirkete karşı hukuki yollara başvurulacağını açıkladı. Durumu Güney Kore elçiliğine bildirdiklerni söyleyen Reddy, “Şirketin, olay Avrupa Birliği ülkelerinden birinde ya da ABD‘de gerçekleşseydi nasıl davranacaksa o şekilde davranmasını bekliyoruz” dedi. 

LG, olayın sebebinin araştırıldığını ve gazdan etkilenenlerin hızla iyileştirilmesi için çalışıldığını söyledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.