ManşetEnerji

Güneş enerjisinde 2020’deki artış 150 GW’a ulaşabilir

0

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) küresel güneş elektriği pazarının 2020 yılında bir yıl önceye göre yüzde 14 oranında artış ile 138 GW’a ulaşacağı tahmininde bulundu.

Yeşil Ekonomi’de yer alan habere göre kuruluş bu artışın 121 ile 154 GW arasında değişebileceğini belirtti. BNEF verilerine göre 2019 yılında temiz enerji teknolojileri alanında bir yıl önceye göre %1 oranında artış ile 282,2 milyar ABD Doları yatırım gerçekleşti.

Bu yatırımlardaki güneş enerjisi payı ise, yatırım maliyetlerindeki gerilemenin de etkisi ile bir yıl önceye göre %3 oranında azalış göstererek 131,1 milyar ABD Dolar olarak gerçekleşti.

Bloomberg New Energy Finance

Bloomberg New Energy Finance merkezi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olan ve  temiz enerji, ileri taşımacılık, dijital endüstri, yenilikçi malzemeler üzerinde yaptığı çalışmaları sektöre duyuran özel bir araştırma şirketi. Ekibinde çalışan uzmanlar belirli sektörlere ve pazarlara sektörler arası ve coğrafya arası eğilimler ve sonuçlara bakarak derinlemesine, bağımsız analiz ve içgörü sağlıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.