DuyurularManşet

‘Yok Olan Türler vs. Yok Eden Türler’ etkinliğine çağrı

0

İklim krizine ve türlerin yokoluşuna dikkat çekmek isteyen Yokoluş İsyanı, Genç Yeşiller ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi Pazar günü Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda gerçekleşecek “Yok Olan Türler vs. Yok Eden Türler” etkinliğine çağırıyor.

İklim krizine ve türlerin yokoluşuna dikkat çekmek amacıyla 20 Ekim Pazar günü Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda “Yok Olan Türler vs. Yok Eden Türler” isimli etkinlik gerçekleşecek. Yokoluş İsyanı, Genç Yeşiller ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi’nin çağrı yaptığı etkinlik içerisinde iklim kriziyle ilgili forumun yanında dans ve ritim atölyeleri düzenlenecek.

‘Hayatlarımızda iklim acil durumu ilan ettik’

“Her gün bitki ve hayvan türlerinin tükenmesine tanıklık ediyor, iklim felaketinin yıkıcı etkilerini görüyoruz. Peki, ne kadar süre seyirci kalacağız?” diyen aktivistler çağrı metninde şu ifadeleri kullandı:

“Hayatlarımızda iklim acil durumu ilan ettik! İklim krizi soluduğumuz havaya, yediğimiz gıdaya, üzerinde yattığımız toprağa bulaştı. Biz de iklim acil durumunu dinlediğimiz müziğe, cümlelerimize, dans figürlerimize ve attığımız her adıma bulaştırıyoruz. Yeri geliyor yas tutuyoruz yeri geliyor dans edip eğleniyoruz. Hükümetlerin ve şirketlerin iklim acil durumu ilan etmeleri talebinden ise vazgeçmiyoruz. Müziğimizle, kostümlerimizle ve dansımızla hep birlikte sizi iklim için harekete geçmeye çağırıyoruz!”

20 Ekim günü 16.00’da başlayacak etkinlikte yok olan ve yok eden türleri temsilen kostümler giyilmesi planlanıyor. Etkinlik detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.