EkolojiManşet

Bursa’da biyokütle santral projesine iptal

0

Gerekçe: Bölgedeki endemik türler, nadir ekosistem, antik yerleşim alanı gibi kültürel varlıklar zarar görebilir, tarım ve hayvancılıkta sıkıntı yaşanabilir.

Bursa 3’üncü İdare Mahkemesi’nce köylüler ile çevrecilerin Toprak Koruma Kurulu’nun onay kararına karşı açtığı davada, Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Köyü’ne yapılması planlanan biyokütle enerji santrali projesinin iptaline karar verildi. Daha önce de Bursa 2’nci İdare Mahkemesi’nde açılan davadan iptal kararı çıkmıştı.

Kararda şu ifadeler kullanıldı: ‘Bölgedeki endemik türler ile antik yerleşim alanı gibi kültür varlıklarının zarar görebileceği anlaşıldı. Yöre halkının tarım ve hayvancılık faaliyetleri santralin kurulması durumunda su temini sıkıntıları yaşanabileceği, ayrıca santralın kurulmasıyla bölgedeki korunması gereken nadir ekosistemin zarar göreceği nedenleriyle iptaline.’  

Öte yandan Karaağızlıların Büyükorhan Belediyesi’nce verilen yapı ruhsatına karşı açtığı davada da iptal talebinin karara bağlanması bekleniyor. 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar plan izni, yöre halkının açtığı davada, Bursa 2’nci İdare Mahkemesi’nce iptal edilmişti.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.