ManşetSivil Toplum

Mimar Sinan’a ‘başbakanlık ofisi genişletilecek’ açıklaması ile tahliye talimatı

0

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuarı’na “Binadan 5 gün içerisinde oradan çıkın” diye tebligat gitti. Tahliye yapılmazsa binanın elektrik ve suyunun kesileceği, polis zoruyla da öğrenci ve öğretim görevlilerinin binadan atılacağı açıklandı.

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’na Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisini genişletmek için “Binadan 5 gün içerisinde çıkın” şeklinde talimat gönderildi. Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamayla tahliye kararı eleştirildi.

Sosyal medyada ve medyada binanın olası AKP iktidarında 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak hizmet vereceği ifade edildi.

16 Nisan referandumundan sonra Başkanlık sistemi ile yönetilen Türkiye’de Başbakanlık Ofisinin neden genişletileceği sosyal medyada tartışıldı.

İmza kampanyası başladı

Üniversitenin tahliyesi kararına karşı change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı.

Çağrı metninde “Geçmişle gelecek arasında bağ oluşturduğuna inandığımız binamızın, öğrenciler olarak elimizden alınmasını istemiyoruz” denildi.

Mezunlar ve öğrenciler: #çıkmıyoruz

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı mezun ve öğrencileri de sosyal medyadan “#çıkmıyoruz”, ve “#msgsüevindekalsın” etiketleriyle karara tepki gösterdi:

“Bütün sanat dallarının bir arada eğitim aldığı, dayanışmanın ve kardeşliğin iç içe olduğu üniversitemizden çıkmak istemiyoruz. Her türlü tahliye girişimine karşı hocalarımızın yanında olduğumuzu ve bu kararı kesinlikle kabul etmeyeceğimizi saygıyla belirtiriz.”

Tahliye edilmezse polis zoruyla boşaltılacak

Üniversite rektörlüğüne pazartesi gününe kadar binayı boşaltmaları için tebligat gönderildi.

Beşiktaş Kaymakamlığı’na da binanın boşaltılmaması durumunda; salı günü binanın elektrik ve suyunun kesilmesi ve polis eşliğinde tahliye işlemlerinin başlatılması için tebligat gitti.

“Müze yapılacak” dendi

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dokuzuncu İdare Dava Dairesi’ne yapılan itirazın gerekçe gösterildiği tebligat yazısında, binanın müze olarak hizmet vereceği gerekçe gösterildi.

Yargı süreci devam ediyor

Öte yandan binanın akıbeti ile ilgili dava süreci bir buçuk yıldır devam ediyor. Okul yönetimi konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığıyla da irtibata geçti.

Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamada ise, tahliyenin kabul edilebilir bir şey olmadığı belirtildi. Karara karşı idari mahkemede yeni bir hukuki süreç başlatıldığı da ifade edildi.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.