ManşetTürkiye

Hrant Dink 11’inci ölüm yıl dönümünde anılıyor

0

Agos gazetesinin Genel yayın yönetmeni Hrant Dink, 11’inci yıl dönümünde anılıyor.

“Hrant’ın Arkadaşları” grubu 10 yıldır olduğu gibi herkesi bugün Hrant Dink’in vurulduğu saat 15.00’da Agos gazetesinin eski bürosunun önünde buluşma çağrısı yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hrant Dink’in ölüm yıldönümü anma etkinliği sebebiyle bugün Şişli’de bazı yolların trafiğe kapatıyor. 11.00’dan itibaren Halaskargazi Caddesi, Tavukçu Feti Sokak, Saksı Sokak, Pangaltı 2236 nolu ışıklar, Özgür Sokak Şişli istikameti, Zafer Sokak Şişli istikameti trafiğe kapatılacak. Taksim’den gelen akım Valikonağı Caddesine, Şişli’ye gitmek isteyen sürücü ve yayalar Valikonağı ve Rumeli Caddesi Osmanbey kavşağından Şişli istikametine, Şişli istikametinden gelen akım ise Osmanbey kavşağından Ergenekon Caddesi istikametine yönlendirilecek.

Hrant Dink’in vurulduğu yer hafıza merkezine dönüştürülecek

Öte yandan Gazeteci Hrant Dink’in çalıştığı ve vurulduğu yer olan Agos Gazetesi’nin bulunduğu Sebat Apartmanı’nın önü, Hrant Dink Hafıza Merkezi’ne dönüştürülecek. Hrant Dink Vakfı ile Beraberce Derneği tarafından sürdürülen projenin içeriği açık ve şeffaf bir öğrenme ve tartışma sürecinde belirlenecek.

 

Türkiye’de Ermeni vatandaşlara yönelik yayın yapan ilk gazete Agos’un kurucusu, yayın yönetmeni ve başyazarı Hrant Dink, 19 Ocak 2007 günü silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Dink’i öldürdüğünü itiraf eden tetikçi Ogün Samast cezaevine konuldu. Hrant Dink, Türkiye’de 1909 yılından bu yana, suikast sonucu öldürülen 62. gazeteci oldu.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.