ManşetTürkiye

Enerji Bakanı, “Danıştay kararının etkisi yok. Yaz saati uygulaması devam edecek”

0

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Danıştay’ın dün yürütmesini durdurmuş olduğu yaz saati uygulamasına ilişkin yaptığı açıklamada  “Yaz saati uygulamasına aynı istikamette devam edeceğiz” dedi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, 27 Eylül Çarşamba günü (dün) aldığı kararla geçen yıl eylül ayında Bakanlar Kurulu’nun aldığı tüm yurtta sürekli yaz saati uygulaması yönündeki kararının yürütmesini durdurmuştu.

Yüksek Mahkeme, ayrıca yasanın yaz saati uygulaması konusunda Bakanlar Kurulu’na sınırlı yetki verdiğini da anımsatarak Bakanlar Kurulu’nun uygulamayı sürekli hale getirerek yetki aşımı yaptığını vurgulamıştı.

“Hiçbir etkisi yok”

Enerji Verimliliği Ödül Töreni’nde konuşan Albayrak ise yaz saati düzenlemesiyle ilgili olarak “Danıştay’ın dünkü kararının açıkçası, esas yönüyle hiçbir etkisi yok. Usul ile ilgili olarak düzenleme yapılacak, yaz saati uygulamasında aynı istikamette devam edeceğiz. Bu yaz saati uygulaması Türkiye’ye büyük katkı sağladık. Yaz saati uygulaması ile enerji bağlamında her konuda geçen sene 540 milyon liralık tasarruf sağlamışız”şeklinde konuştu.

 

(Gazete Duvar, Cumhuriyet, Sabah)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.