Doğa MücadelesiManşet

Türkiye’nin dört bir yanından çevre aktivistleri Barış Manço Kültür Merkezi’nde buluşuyor

0

Termik Santraller ile insan hakları arasındaki ilişkiyi inceleyen Yeryüzü Derneği, 9 Eylül Cumartesi günü İstanbul Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Termik Santraller ve İnsan Hakları Sempozyumu” düzenliyor. Sempozyum’a Türkiye’nin dört bir yanından çevre mücadelesinde aktif olarak görev alan yerel hareket temsilcileri de gelip termik santrallerin olduğu bölgelerde günlük yaşamda karşılaşılan hak ihlallerini paylaşacak, kendi hikayelerini aktaracaklar. Johnathan Hankins 7 farklı bölgeden gelen yerel hareket temsilcileri veriler üzerinden konuştuğumuz kömürlü yaşamı kendi deneyimleri üzerinden kamuoyu ile paylaşacak. ADIDAS Yeezy Boost 350 V2 Sempozyumda Kazdağları’ndaki Çırpılar Köyü’nden gelen eski köy muhtarı Hüseyin Soylu da bir konuşma yapacak. Hüseyin Soylu bölgede yapılmak istenilen santrale karşı 65 muhtardan imza toplayarak başlattığı direniş ile doğa savunucularının yakından tanıdığı bir isim.

  • Adidas Superstar Blu Uomo
  • Bu direniş ile birlikte başlayan kampanya sonrası ÇED İnceleme Denetleme Kurulu (İDK) toplantısı ertelenmişti. Zapatillas ROSHE ONE Ancak, gelinen son durumda 13’ Eylül Çarşamba günü Ankara’da yeni bir İDK toplantısı yapılacak. asics meskie do biegania Hüseyin Soylu, bu yeni İDK’ye karşı ses çıkarılmasını sağlamak amacı ile Kazdağları’ndan bir video ile doğa savunucularına destek çağrısında bulunmuştu. Yeryüzü Derneği tarafından düzenlenecek “Termik Santraller ve İnsan Hakları Sempozyumu”na dair tanıtım bülteni ise şu şekilde:

    Çevre hareketi, haklarını konuşmak için İstanbul’da toplanıyor

    Çanakkale’den, Kütahya’ya, Adana’dan Zonguldak’a yerel çevre mücadelesinin temsilcileri, termik santraller ile insan hakları arasındaki ilişkiyi tartışmak için bir araya geliyor. Yeryüzü Derneği’nin düzenlediği Termik Santraller ve İnsan Hakları Sempozyumu 9 Eylül 2017 tarihinde Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenleniyor. Termik santrallerin kurulduğu bölgelerde yerel halkın karşılaştığı sorunları hak temelli tartışmayı planlayan etkinlikte, Termik santrallerin yerelde yarattığı insan hakları ihlalleri tartışılacak. asics pas cher Kömürlü termik santral yakınlarında yaşayan yurttaşların paylaşımda bulunacağı etkinlikte aynı zamanda ortak neler yapılabileceği konuşulacak. Ezekiel Elliott OSU Jersey Etkinliğe, onlarca termik santralin yapılması planlanan İskenderun Körfezi’nden, 1960’lardan beri termik santral gölgesinde yaşayan Seyitömer ve Zonguldak’tan, kömür tehditti altındaki Kazdağları’ndan ve daha bir çok farklı şehirden yurttaşlar katılıp yaşam alanlarında karşılaştığı sorunları paylaşacak.

  • NIKE AIR FOOTSCAPE
  • Termik Santraller ve İnsan Hakları Sempozyumu Tarih: 09 Eylül 2017 10:30 Yer: Barış Manço Kültür Merkezi, Caferağa Mah. nike air zoom schoenen Moda Cad. Nailbey Sok.

    You may also like

    Comments

    Comments are closed.