ManşetTürkiye

İstanbul şantiyesinde hafriyat bilançosu: Bir yılda 25 ölüm, alan büyüklüğü 7 ilçeden geniş

0

Kuzey Ormanları Savunması ve İBB CHP Grup Meclis Üyeleri, İstanbul’daki hafriyat alanları ve hafriyat kamyonlarına ilişkin bir rapor yayımladı. Rapora göre, hafriyat alanlarının toplam alanı İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük bir alanı kaplıyor.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre Kuzey Ormanları Savunması’ndan Ayşe Yıkıcı, hafriyat kamyonları ve hafriyat alanları için, “İstanbul için daha fazla ölüm” yorumunda bulunurken, İBB CHP Meclis Üyesi Tarık Balyalı ise, “Bütün bunlar ölümleri, kazaları artırırken özellikle İstanbul’un kuzeyinde yaşayan insanların rahatsızlığında çok ciddi ölçüde artış gösterecek” dedi.

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grubu İstanbul’daki hafriyat kamyonları ve hafriyat alanlarına ilişkin bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre, 2013 – 2017 yılları arasında İstanbul’da ilan edilen hafriyat alanı 15,8 kilometre. Bu alan ise İstanbul’daki Güngören, Beyoğlu, Bayrampaşa gibi ilçelerin yüz ölçümünden daha büyük. İstanbul’daki en yoğun hafriyat alanı ise Eyüp.

Kuzey Ormanları Savunması’ndan Ayşe Yıkıcı, “İstanbul’da hafriyat alanları ve hafriyat kamyonları bu şekilde devam ederse İstanbul’u ölüm bekliyor” derken İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Basın Sözcüsü Tarık Balyalı ise, CHP olarak İBB’ye 2016 – 2017 yılları arasında verdikleri hiçbir soru önergesine yanıt alamadıklarını söylüyor: “Hafriyat alanları İstanbul’u cehenneme çevirmiş durumda. Bir an önce bu konunun İBB tarafından çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi.

1 yılda 25 ölüm

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin paylaştığı bilgilere göre, İstanbul içindeki projelerde, on bine yakın hafriyat kamyonu ve beton mikseri çalıştırılıyor. Yine araştırmaya göre, hafriyat kamyonlarının son 1 yıl içerisinde yaşları 5 ile 85 arasında değişen 25 insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca İBB CHP Grubu tarafından paylaşılan bilgiler de İstanbul’daki 2013 ve 2017 yıllarındaki hafriyat alanı 15,8 km. Bu alan İstanbul’un 7 ilçesinin yüz ölçümünden daha büyük.

İlçelere göre hafriyat alanı dağılımı

İBB Meclisinden kabul edilen hafriyat alanlarının ilçeler bazında dağılımı ise şöyle:

Hazırlanan raporda hafriyat alanlarının yüz ölçümlerinin İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük olduğu belirtilirken şöyle devam edildi: “Başka bir bakış açısıyla konuyu değerlendirecek olursak, oluşturulan hafriyat alanları yüz ölçümü olarak, İstanbul’un 7 ilçesinden yani Güngören, Beyoğlu, Bayrampaşa, Adalar, Zeytinburnu, Gazi Osman Paşa, Kağıthane ilçelerinden daha büyüktür. Hatta 2013 yılından bu yana İBB Meclisinde tahsisi yapılan hafriyat alanları Güngören ilçemizin 2 katı büyüklüğündedir. İstanbul’da en yoğun hafriyat alanı bulunan ilçemiz Eyüp’tür. Eyüp ilçemizde İBB Meclisinden 6 milyon 262 bin metrekare hafriyat alanı tahsisi yapılmıştır. Elimizde ki verilere göre Eyüp’den sonra, Şile ve Arnavutköy hafriyat alanlarının en yoğun olduğu ilçeler olarak ortaya çıkıyor.”

 

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.