ManşetTürkiye

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin üçüncü durağı Van

0
HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İstanbul ayağı Pazar akşamı (6 Ağustos) sona erdi. Nöbetin üçüncü ayağı ise Van’da 8 Ağustos Salı günü (bugün) başlıyor.

Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) 25 Temmuz’da Diyarbakır’da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İstanbul ayağı dün akşam yapılan yürüyüş ve açıklama ile sona erdi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay nöbetin 6 gün boyunca yapıldığı Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’ndan Kadıköy Rıhtım’a yapılan yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, nöbetin Van’da devam edeceğini açıkladı.

Van’da nöbet bugün (8 Ağustos Salı) günü başlıyor. Van’da 6 gün sürecek nöbet daha sonra İzmir’de devam edecek.

Van’da nöbet tutacak vekiller ise Osman Baydemir (ŞanlıUrfa), Nadir Yıldırım (Van), Lezgin Botan (Van), Bedia Özgökçe (Van), Ali Atalan (Mardin), Adem Geveri (Van), Kadri Yıldırım (Siirt), Nihat Akdoğan (Hakkari), Meral Danış Beştaş (Adana), Mehmet Emin Adıyaman (Iğdır), Mehmet Ali Aslan (Batman) ve Dilek Öcalan (ŞanlıUrfa).

HDP’li milletvekilleri ve parti yöneticilerinin İstanbul nöbetinin bitiminde yaptığı yürüyüşe katılmak isteyenlere polis, gaz ve plastik mermiyle saldırdı.  Müdahale ve polis ablukasına rağmen yüzlerce kişi eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Kadıköy İskelesinde sona erdi

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.