ManşetSivil Toplum

The Sanat Platformu’ndan engelliler haftasında farkındalık projesi: Dikkat Engel Çıkabilir!

0

Engelliler Haftası (10 – 16 Mayıs) kapsamında voleybol camiası da farkındalık çalışmalarına önem veriyor. The Sanat’ platformu, Engelliler Haftası için hazırlanan illüstrasyonda Voleybol adına da Eczacıbaşı VitrA ve Filenin Sultanlarının kaptanı Neslihan Demir Güler’e yer verdi.

Voleybol Aktuel’de yer alan habere göre Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) Özel Sporcularla yaptığı voleybol maçı, Adana’nın Karaisalı ilçesindeki tarihi Varda Köprüsü üzerinde oturarak voleybol aktivitesi gibi engellilerin voleybol ile birlikte gerçekleştirdiği faaliyetlere yanı sıra sosyal medya üzerinde de voleybol ve engellileri kapsayan içerikler mevcut.

Facebook üzerinde çalışmalar yapan ‘The Sanat’ platformu tarafından Engelliler Haftası için hazırlanan projede toplumsal ikona dönüşmüş ünlü insanlar  en önemli organlarının ellerinden alındığı bir mizansenle sunuluyor. Bu bağlamda futbolcu Christiano Ronalda tekerlekli sandalye kullanan bir ortopedik engelli, aktris Angelina Jolie bir görme engelli, müzisyen Madonna ise işitme engelli bireyler olarak tasvir edilmiş. İllüstrasyonda Voleybol adına da Eczacıbaşı VitrA ve Filenin Sultanlarının kaptanı Neslihan Demir Güler kolları olmayan ampute bir sporcu olarak yer alıyor.

The Sanat Platformu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Dikkat Engel Çıkabilir!”

Bugün, sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılayabilen herkes “normal” ve “sağlıklı” olarak kabul edilmektedir. Fakat bu durumun, ömür boyu süreceğinin bir garantisi yok. Herhangi bir hastalık veya kaza sonucu her şeyimizi kaybedebiliriz. Özellikle Türkiye gibi risk altında yaşanan ülkelerde, insanların bu tip bir problemle karşılaşma olasılığı oldukça yüksek.

Madonna

The Sanat, her sağlıklı insanın bu riski taşıdığını ve her an “engelli” bir bireye dönüşebileceğini hatırlatmak için ilginç bir proje hazırladı: “Dikkat Engel Çıkabilir!”

Engelliler Haftası için hazırlanan proje, toplumsal ikona dönüşmüş ünlü insanları konu ediniyor fakat bu ikonların en önemli organlarını ellerinden alıyor. Sözgelimi, bacakları olmayan bir Ronaldo veya sesi olmayan bir Madonna karşılıyor bizi.

Christiano Ronaldo

Yaratıcı yönetmenliğini Ali Ömür Ulusoy’un üstlendiği projenin, sanat yönetmenliği Nesli Meriç Sanioğlu’na, illüstrasyon çalışmaları ise Esin Karabenli’ye ait.

Neslihan Demir Güller

Her şeyin sıradan olduğu bir günde, çalıştığınız fabrikada, kolunuzu pres makinesine kaptırabilirsiniz. İpliği incecik iğne deliğinden geçiren o becerikli elleriniz, kökünden kopabilir ve en sevdiğiniz arkadaşınıza sallayacak bir el bulamayabilirsiniz. İşte o zaman yere düşürdüğünüz cüzdanı, neden kimsenin size vermediğini sorgulayabilirsiniz. Oysa sadece ekmek almak istemiştiniz.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.