ManşetTürkiye

Hürriyet’in ‘Karargâh rahatsız’ haberine soruşturma başlatıldı

0

Hürriyet gazetesinin “Karagah rahatsız” başlığıyla Genelkurmay’ın kendisine yönelik eleştirilere verdiği yanıtları yayımladığı kulis haberinin yankıları sürüyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinin ‘Karargah rahatsız’ manşeti hakkında soruşturma başlattı.

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; haberde imzası bulunan Hande Fırat da ifadeye çağrıldı.

“Demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz”

Genelkurmay Başkanlığı’nın rahatsız olduğu 7 konu manşeti ile gündeme gelen Hande Fırat, bu sabah katıldığı CNN Türk yayınında haberine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hande Fırat şu ifadeleri kullandı:

“Haberlerin içini doğru düzgün okumuyoruz. Biz Genelkurmay Başkanlığı’na görüşlerini sorduk. Haberin ayrıntısı okunmadığı için gözden kaçtı. Biz Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz”

Hürriyet gazetesinin cumartesi günkü (25 Şubat 2016) nüshasının 1. sayfasında “7 soru, 7 cevap”, iç sayfada ise “Karargâh rahatsız” başlığıyla yayımlanan haberin ardından hükümet cephesinden açıklamalar yapılmıştı. Başbakan Binali Yıldırım, referandum mitinginin startını verdiği Kahramankazan’da “Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar. Bu operasyonlar bize sökmez” diyerek tepki gösterirken, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, “Böyle bir kurumu gündelik tartışmaların içine çekerek siyasetin içine çekmeye çalışmak, TSK’ya yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Buradan bu gayret içinde olanlara çağrım, bu işten vazgeçin. Varsa söyleyeceğiniz bir şey bana söyleyin” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşananların üzerine bir açıklama yayımlayan Hürriyet gazetesi de, linç kampanyasına maruz kaldığını savunarak suçlamalara “İftira ve pespayelik” diye yanıt vermişti.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.