Doğa MücadelesiManşet

Bartın Platformu’ndan Amasra’ya kurulmak istenen termik santrale karşı dava

0

Bartın Platformu, Türkiye’nin en büyük çevre davasını açacaklarını açıkladı. Fatih’in 1460 yılında ‘Çeşm-i cihan (Dünyanın gözü)’ olarak adlandırdığı Amasra’nın termik santralden korunması için 1460 davacı ile dava açılmayı hedefliyorlar.

33

Amasra’ya kurulmak istenen termik santrale karşı 1460 davacı ile dava açılmaya hazırlanılıyor. HEMA Termik Santrali’ne verilen ÇED olumlu kararına karşı dava açmaya hazırlandıklarını açıklayan Bartın Platformu, vatandaşlardan yoğun destek aldıklarını belirtti. Muhtarların da avukatlara vekalet verdiğini açıklayan platform, bölgenin önemine dikkat çekerek Fatih’in sefer sırasında Amasra için “Çeşm-i Cihan bu mu ola” sözlerinin tarihe geçtiğini hatırlattılar.

126 sivil toplum kuruluşunun da harekete geçtiği dava ile ilgili Bartın Platformu’nun açıklaması şöyle:

“1 hafta içinde davacı sayısı 1000’e ulaşmıştır. Hedefimiz 1460 davacıdır. Bu rakam Fatih Sultan Mehmet’in Amasra’yı aldığı tarihi ifade etmektedir. Bir rekora doğru gitmekteyiz. Stantlar kurduk, halka dava sürecini ve noter aracılığıyla dava açmak için avukatlara nasıl vekalet verebileceklerini anlatmaktayız. Bir yandan dava dilekçesini hazırlamaktayız. 19 Ekim Muhtarlar Günü’ydü. Amasra’da törene katılan bütün muhtarlar (35 muhtar) hep birlikte davacı olmak için notere vekalet vermeye gitmiştir. Daha fazla desteğe ihtiyaç duymaktayız. Herkesi davamıza destek vermeye çağırıyoruz”

 

(Çevrecitv)

You may also like

Comments

Comments are closed.