ManşetTürkiye

MGK’dan OHAL’i uzatma tavsiyesi

0

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası, 21 Temmuz’da başlatılan Olağanüstü Hal’in uzatılması tavsiye edildi.

Çarşamba günü (28 Eylül 2016) Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu sonrası yapılan yazılı açıklamada, OHAL’in uzatılması tavsiye edildi.

34

Beştepe’de düzenlenen MGK toplantısına, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in katıldığı bildirildi.

MGK sonrası yapılan açıklamada, “Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada ayrıca başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin düzenlendiği 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” ilan edilmesi tavsiye edildi.

KHK kapsamında 10 kanal kapatıldı

Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında Hayatın Sesi, Azadi TV, Jiyan TV, Van TV, TV10, Denge TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 10 televizyon ve radyonun yayını duruduruldu. Kurumlar, KHK kapsamında resmi bilgilendirme yapılmadan, yayın yaptıkları TÜRKSAT uydusundan çıkarıldı. Yayınların, Başbakanlık emri ile durdurulduğu bildirildi. Hayatın Sesi TV, internet üzerinden yayın yapmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası 21 Temmuz’da OHAL ilan edildiğini duyurmuştu. Darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında ülke genelinde 32 bin kişi tutuklandı. Olağanüstü Hal’in süresi 3 ay olarak belirlenirken, gerekirse sürenin uzatılacağı da belirtilmişti.

 

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.