ManşetMedya-İnternet

Özgür Gündem gazetesinin yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürü tutuklandı

0

Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ile Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya İstanbul Adliyesi’nde savcılığa verdikleri ifadenin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Bianet’den Helin Yıldırım’ın haberine göre Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Özgür Gündem Yazı İşleri Müdür İnan Kızılkaya ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklandı.

18

Gazeteciler tutanakta yer alan “söz konusu gazetenin PKK/KCK terör örgütü tarafından finanse edildiği, bu örgütün kontrolünde olduğu, PKK örgütünde bulunan Bese Hozat’la yapılmış röportajlar olduğu, PKK tarafından kurulduğu ve uzun süreden beri faaliyette olduğu açıkça belli olan gazetede faaliyette bulundukları ve bu nedenle silahlı terör örgütüne üye olma suçu işledikleri yönünden kuvvetli suç kanaatine varılmıştır.” ifadeleri üzerine “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan CMK’nın 100. maddesi gereğince tutuklandı.

Suçlamaları kabul etmeyen Kaya ile Kızılkaya, 6 günlük gözaltı sırasında darp edildikleri için polislerden şikayetçi oldu.

Zana Kaya ve İnan Kızılkaya Özgür Gündem’in kapatıldığı 16 Ağustos’ta yapılan polis baskınında gözaltına alınmıştı Gazeteciler İstanbul Esenler Atış Alanı Karakolu’nda ifadeleri alındıktan sonra dün (22 Ağustos 2016 Pazartesi) Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine getirilmişti.

Savcı Umut Tepe tarafından ifadeleri alınan gazeteciler Kaya ve Kızılkaya tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Gazeteciler ifadelerinde, haber yaparken talimat almadıklarını, “haber kaynaklarına dayanarak muhalif bir anlayışla haber yaptıklarını” belirtti.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.