ManşetSivil Toplum

Can Dündar ile Erdem Gül hakim karşısına çıkıyor

0

MİT TIR’ları haberi nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılanacağı davanın ilk duruşmasına bugün saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki duruşmayı milletvekilleri, yabancı diplomatlar, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de izleyecek.

12

Ulusal ve uluslararası gazetecilik meslek örgütleri de Dündar ve Gül’e destek verecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede, Dündar ve Gül için, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme”, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama”, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme” suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Savcı değiştirilmişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşmaya 2 gün kala, Savcı İrfan Fidan’ı davadan alıp Yerine Evliya Çalışkan’ı görevlendirmişti.

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Twitter’dan yaptığı açıklamada, 15 gün önce mahkemeye dört yeni hakim atandığını, AYM kararını aşmak için de duruşmaya yeni delil sunulmuş gibi davranıldığını belirterek, “Bu tezgahı kabulleneceğimizi zannedenler duruşmayı beklesin,” demişti.

Dündar: Korkmuyoruz

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, ilk duruşmalarından hemen önce dün akşam Artıhaber’de Banu Güven’in konuğuydu.

Yargılanacakları mahkemeye ek heyet gönderildiğine, duruşmaya saatler kala yeni savcı da atandığına dikkat çeken Dündar,”Sürprizle karşılaşabiliriz, ama korkmuyoruz” dedi.

 

(IMC.tv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.