ManşetTürkiye

Taksim’de Suruç katliamını protesto eden kitleye polis saldırdı

0

Suruç’taki saldırıyı protesto etmek isteyen yurttaşlara polis Galatasaray Meydanı’nda TOMA ve plastik mermiyle saldırdı.

taksim-eylem-polis-saldiri-20072015Polis, Urfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen ve 30 kişinin hayatını kaybettiği katliamı protesto etmek için gerçekleştirilen eyleme saldırdı.

İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen ve binlerce kişinin katıldığı eylemin sona ermesinin ardından Galatasaray Meydanı’ndaki kitleye polis TOMA, tazyikli su ve plastik mermi kullandı

Taksim’de Tünel Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Galatasaray Meydanı’na yürüyerek saldırıyı protesto etti. Saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulunan yurttaşlar, “Katillerden hesabı gençlik soracak” ve “Katliamcı IŞİD çeteleri yenilecek direnen halklar kazanacak” yazılı pankartlar taşıdı. Taksim’deki eyleme CHP’li ve HDP’li milletvekilleri de katıldı.

Ancak polisler, eylem sonlandırılmak üzereyken saat 20:45 sıralarında Galatasaray Meydanı’ndaki yurttaşlara biber gazları ve TOMA’nın tazyikli suyuyla saldırdı. Kitle sokak aralarına kaçmak zorunda kaldı.

(İMCTV, Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.