EnerjiManşet

Greenpeace, Mersin’de Akkuyu ÇED’ine karşı dava açtı

0

Greenpeace, Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin 3 Aralık tarihinde onaylanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna karşı  bugün dava açtı.

Açılan dava, bugün 20 kişinin katılımıyla Mersin İdare Mahkemesi önünde düzenlenen basın açıklamasıyla duyuruldu. Açıklama sırasında ‘Nükleeri ÇED’i kabul etmiyoruz’ ve ‘Nükleer Türkiye’ye zarar verecek’ pankartları açıldı.

10 NukleerDava...

Basın açıklamasını okuyan Greenpeace İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Devin Bahçeci, “Planlanan santralin ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış olmasına rağmen halen eksikliklerle dolu. Son derece tehlikeli olan nükleer atıkların nasıl taşınacağı belirsiz ancak büyük ihtimalle İstanbul Boğazı’ndan geçerek İstanbul ve çevresini de tehlikeye sokacak” şeklinde konuştu

Raporda, atık yönetiminin nasıl yapılacağı detaylandırılmadığı gibi, herhangi bir kaza durumunda sorumluluğu kimin alacağının da belli olmadığını vurgulayan Bahçeci, “Türkiye, bu tehlikeli enerjiye mahkum olmak zorunda değil. Tüm dünyanın vazgeçtiği, kirli ve tehlikeli bir enerji olan nükleer yerine Türkiye gelecekteki tercihini enerji verimliliği teknolojilerinden ve yenilenebilir enerjiden yana kullanarak bu konuda liderlik edebilir” diyerek sözlerini noktaladı.

Greenpeace’in ÇED raporunu yargıya taşımasının temel nedenlerinin raporda atık konusuna dair yeterli bilginin bulunmaması ve herhangi bir kaza durumunda ekonomik ve sosyal sorumluluğu kimin alacağının belli olmaması olduğu belirtildi.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.