Ekolojik YaşamManşet

Dünya Organik Kongresi Ekim’de İstanbul’da

0
Kongrenin sloganı, "OOrganik Köprüler İnşa Etmek" (Building Organic Bridges)

13-15 Ekim 2014 tarihlerinde, Buğday Derneği ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak olan Dünya Organik Kongresi’nin (IFOAM Organic World Congress) ayrıntılı programı belirlenmeye başlandı. Ana Bölüm ve Bilimsel Bölümün oturumları ve konuşmacıları açıklandı.

Kongrenin sloganı, "OOrganik Köprüler İnşa Etmek" (Building Organic Bridges)

Kongrenin sloganı, “Organik Köprüler İnşa Etmek” (Building Organic Bridges)

Dünya Organik Kongresi Ana Bölüm

Ana Bölüm’de “Organik Vizyonu Geliştirmek” ve “Organik Dünyayı Büyütmek” başlıkları altında iki paralel bölüm yapılacak.

Print

Kongreye İstanbul’da Buğday Derneği ev sahipliği yapıyor

Bölgesel Öncelikler, Gıda Güvenliği, Pazarın Gelişimi, Küçük Çiftlik Sahipleri, Organik Sertifika Sistemlerini Gözden Geçirmek oturum başlıklarından bazıları.

Ana Bölüm’ün panelistleri arasında, tüm dünyada geniş yankı uyandıran Bütüncül Yönetim (Holistic Management) yönteminin yaratıcısı ve Savory Ensitüsü’nün kurucusu Allan Savory, BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) temsilcisi ve BM Sürdürülebilirlik Standartları Forumu (UNFSS) Koordinatörü Ulrich Hoffmann, 2011 IFOAM Organik Tarımda Yenilikler Ödülü (OFIA) sahibi Shaikh Tanveer Hossein de var.

Dünya Organik Kongresi Bilimsel Bölüm

Bilimsel Bölüm ise üç paralel bölümden oluşuyor.

11 ifoam

Dünya Organik Kongresi, gezegenin konu hakkında çalışan, üreten tüm insanlarını İstanbul’da buluşturacak

Dünyanın dört bir yanından gelecek bilim insanları, Toprak, Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, Sosyoekonomik Konular ve Özel Konular başlıkları altında, en güncel bilimsel çalışmalarını paylaşacaklar.

Kongrenin diğer 2 bölümü olan Uygulayıcı Bölümü ve Atölye Çalışmaları’nın ayrıntılı programları da çok yakında açıklanacak.

Dünya Organik Kongresi Haberleri için Yeşil Gazete – Buğday Derneği İşbirliği

Dünya Organik Kongresi’nin program detaylarını, hazırlık aşamasını, en güncel bilgileri ve kongre günlerindeki tüm detayları Yeşil Gazete olarak Buğday Derneği ile kurduğumuz gönüllü işbirliği üzerinden sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

13-15 Ekim  2014 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Dünya Organik Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve kayıt için: owc2014.org/

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.