ManşetSivil Toplum

HDP konvoyu Urla’ya alınmadı

0

23 Şubat’ta Urla’da seçim bürosu açılışı yapılırken uğradıkları saldırı nedeniyle açılışı erteleyen HDP İzmir İl Örgütü, bugün açılışı yapmak üzere Urla’ya gelirken polis tarafından durduruldu. Yaklaşık dört saat boyunca bekletilen bin beşyüz kişilik gruptan sadece bir otobüsün Urla’ya girmesine izin verildi.

83360c55c25c5844_480x270

Bu sırada ilçe merkezinde MHP’lilerin toplanarak, “Burası Urla buradan çıkış yok” şeklinde sloganlar atarak, provokasyon girişiminde bulunduğu bildirildi. HDP kitlesinin Urla girişindeki bekleyişi devam ederken, polis müdahalesi gerçekleşti. Polis gaz ve tazyikli su ile HDP’lilere saldırdı.

HDP kitlesi, Urla’dan ayrılarak İzmir’e doğru yola çıktı.

Yaşanan gerginlik dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulları tatil ilan etti.

Polis’in “MHP’lilerin ilçe merkezinde toplandığını” belirterek, bu kadar kalabalık kitlenin ilçeye girmemesini istediği ileri sürülürken; Polis amirinin, güvenliğin sağlanamayacağını belirterek, “150 kişi gidip etkinliğini yapsın, diğerleri dönsün” dediği öğrenildi.

Urla’ya giden araç konvoyunda  HDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk, İzmir İlçe Belediye Eş Başkan adayları ve HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile BDP İl Eş Başkanı Yusuf Kaya bulunuyordu.

(ANF/Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.