ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa – 25 Eylül Çarşamba

0

Ali İsmail’in katil zanlılarına müebbet istemi

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne sebebiyetten “suç kastıyla kasten öldürmek” suçundan 5’i tutuklu 8 sanık hakkında ömür boyu hapis istendi.

Yargılanacak tutuklu sanıklar: polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu  ve Muhammet Vatansever ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar, ifadeleri alınıp serbest bırakılan sanıklar: polis memurları Şaban Gökpunar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut.

Gül: Gezi’ye ilk iki gün ben de destek verdim ama sonra çok bozdu

Abdullah Gül Merrill Lynch’in düzenlediği çalışma toplantısında sadece Gezi eylemlerini değil Amerika’da başlayıp dünyayı saran Occupy Wall Street eylemlerini de çok yanlış anladığını kanıtladı. Gül Gezi eylemlerinin aynen Amerika’daki gibi çevre bilinciyle başladığını belirtirken, “Türkiye’nin problemleri, bu gösteriler, cinayetler, çok büyük işsizlikler, çok büyük anti-demokratik uygulamalar veyahut da diktatörlükle, otoriterlikle ilgili değil. New York’ta da Washington’da da göreceğiniz benzer sebeplerle başlayan olaylar. Demek ki Türkiye’yi nereden nereye getirmişiz diye övünürüm” diyerek yaptığımız eylemlerde bile muassır medeniyet seviyesinde olduğumuzu dünya aleme anlattı.

Öcalan’ın yeniden yargılanması reddedildi

Abdullah Öcalan’ın avukatlarının Öcalan’ın yeniden yargılanması ve cezasının infazının durdurulması için yaptıkları başvurunun reddedilmesi üzerine yaptıkları itiraz da reddedildi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.