ManşetTürkiye

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gözü son yeşil alan durumundaki askeri bölgelerde

0

Milli Savunma Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışma ile askeri alanların şehir dışına taşınması ve boşalacak arazilerin imara açılması gündemde.

Tuzla'daki Piyade Okulu da betonlaşma tehlikesini yanıbaşında hisseden bölgeler arasında bulunuyor

Zaman Gazetesi’nde yayınlanan habere göre uygulama hayata geçerse büyük şehirlerde yeşil alanın korunduğu bölgeler durumunda bulunan askeri kışlaların da betonlaşması tehlikesi gündeme gelecek.

Milli Savunma Bakanlığı’nın şehir merkezindeki kışlaların kent dışına taşınmasıyla ilgili çalışma yürüttüğünü duyurmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kışla arazilerine talip olması şehir merkezlerinde yeşil alanların korunaklı olduğu askeri alanların da yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu sonucunu ortaya çıkardı.

Türkiye’nin en yoğun yerleşim alanı olan İstanbul’da 537 bin 917 hektar alanın 21 bin 410 hektarlık kısmı Askeri Alan ve Askeri Güvenlik Bölgesi. Milli Savunma Bakanlığının yürüttüğü çalışma sonuçlanır ise tapuda hazineye kayıtlı olan fakat kullanım için askerlere tahsis edilmiş bu alanlar tekrar Hazine’ye dönecek. Bu aşamadan sonrada araziler, hazırlanacak protokollerle bakanlık ve belediyelere tahsis edilebilecek.

Zaman’ın kendisinden görüş aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, “Askeri alanların topyekûn imara açılacağını söylemek de hiç imara açılmayacak demek de yanlış olur.” desede konunun uzmanları İstanbul Sarıyer’deki Zekeriyaköy örneğini hatırlatıyor. 2010 yılında hava füze üssü olarak kullanılan 500 dönümlük yeşil alan boşaldıktan sonra, daha öncesinde iki kattan fazla ev bulunmayan bölgede, 5 katlı bloklar kurularak yapılaşmaya açılmıştı.

İstanbul’daki askeri bölgeler; Kağıthane’deki Hasdal, Esenler’deki Metris, Esenler’deki Topkule, Başakşehir’deki Büyük Kartaltepe, Başakşehir’deki Fenertepe, Hadımköy’deki Dumlupınar ve Akpınar Kışlaları ile Şişli’deki 3. Kolordu Komutanlığı, Tuzla’daki Piyade Okulu, Çekmeköy’deki Askeriye ve Beylerbeyi’nde bulunan Deniz Eğitim Komutanlığı.

(Zaman)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.