ManşetTürkiye

PKK, CHP Tunceli milletvekili Aygün’ü kaçırdı

0

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli Ovacık Karayolu’nun 35’inci kilometresinde PKK’lılar tarafından kaçırıldı. Tunceli Valiliği’nde kriz masası oluşturulurken, vekili kurtarmak için hava destekli operasyon başlatıldı. PKK’lılar tarafından kaçırılan Aygün’ün, Ovacık ziyaretini sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan duyurduğu ortaya açıktı. İddiaya göre Kandil’den önceki gün şifreli mesajla Tunceli’deki PKK’lılara Hüseyin Aygün’ü kaçırması talimatı verildi. Ancak bu mesaj güvenlik güçlerince deşifre edilemediği için milletvekili Aygün, korumasız kaldı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, dün 17.00 sularında Ovacık’tan çıktıktan sonra 18.30 sıralarında Ovacık Tunceli yolunun 35’inci kilometresinde PKK tarafından kaçırıldı. Edinilen bilgilere göre, Akşam gazetesi muhabiri Kadir Merkit ve danışmanı Deniz Tunç ile birlikte Ovacık’ta incelemelerde bulunan Aygün’ün yolu, ilçeden ayrıldıktan yaklaşık 80 dakika sonra bir grup PKK’lı tarafından Tunceli’nin Fırtına Veli mevkisinde kesildi.

‘Bir kaç gün alıkoyacağız’

6 kişilik öncü PKK’lı grup, kısa süreli bir propaganda konuşmasının ardından CHP Milletvekili Aygün’ü, “Bizimle geleceksiniz. Biz vekili birkaç gün alıkoyacağız. Danışmanın ise gidebilir” dedi. Aygün, “Bu yaptığınız doğru değil” diyerek itiraz etse de direnemedi. PKK’lı grup Aygün’ü de alarak bölgeden yaya olarak uzaklaştı. PKK’lıların Aygün’ün yolunu kestiği mevki, Torunoba Karakolu’na 5 kilometrelik mesafedeydi.

Aygün’ün Tunceli Ovacık karayolunun 35’inci kilometresinde kaçırılması akla PKK’nın “Aygün’ün oradan geçeceğini biliyor muydu” sorusunu getirdi. İstihbarat kaynakları, uzun süredir PKK’nın bu bölgede “yol kesme” faaliyetinde bulunmadığını ve insan kaçırmaya dönük faaliyeti olmadığını vurgulayarak, “Aygün’ün Ovacık’tan ayrıldığını biliyor olma ihtimalleri yüksek. Bir nevi nokta eylem olarak nitelendirilebilir” dedi. Bir iftar programında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na koruması aracılığıyla Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili bilgi verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.