ManşetTürkiye

Hrant’ın Arkadaşları : Sorumluluk hükümetin

0

Hrant Dink cinayetini soruşturan mahkemenin kimseyi tatmin etmeyen kararını tepkiyle karşılayan Hrant’ın Arkadaşları bundan sonra asıl sorumluluğun Hükümette olduğunu söylediler. Mahkeme sürecinde sorgulanması gerekenlerin sorgulanmadığını, yargılanması gerekenlerin yargı önüne çıkartılamadığını savunan Hrant’ın arkadaşları Hükümet’in sorumluluğu Yargıya atarak işin içinden sıyrılamayacağını belirttiler.

Hrant’ın Arkadaşlarının düzenlediği basın toplantısında “ sorulması gereken sorular sorulmuyorsa Hükümetin bu soruların cevabını bildiği anlamına gelir, bu da Hükümeti zan altında bırakır “ denildi.

Basın toplantısında  “Yargı sürecinin sona ermesini bekleyelim” demenin eğer kötü niyet taşımıyorsa sadece bir masal olduğunu söyleyen grup soruşturulmayan ve yargı önünden kaçırılanların hükümetin emrindeki devlet görevlileri olduğunu verdikleri çok sayıda örnekle gösterdiler.

Soruşturma kapsamında cinayeti bildiği halde engellemeyenlerin devlet memurlarını korumayı amaçlayan  görevi ihmal suçuyla değil, 83. madde kapsamında soruşturulmasının önemine değinen Hrant’ın Arkadaşları tetiği çekenler değil vur emrini verenler yargı önüne çıkartılmadan bu davanın bitmeyeceğini vurguladılar.

YG Haber Merkezi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.