Manşet

2012 yeşilin, barışın ve özgürlüğün yılı olsun!

0

2011’de Yeşil Gazete’nin bir iddiası vardı. Basın özgürlüğünün ortadan kalktığı, medyanın ticarileştiği, bildiğimiz anlamda gazeteciliğin neredeyse bittiği bir dönemde, internet gazetelerinin ve sosyal medyanın öncü rolünü, alternatif medyanın önemini vurgulamak.

Bu nedenle sadece Yeşil Gazete’yi geliştirmeye ve daha iyi bir gazete haline getirmeye çalışmakla kalmadık, çeşitli etkinliklerle de bu ihtiyaca vurgu yaptık. 2011 bizim için Yeşil Gazete muhabirleri ve editörlerine yönelik eğitimlerle başladı. Ardından Yeşil Gazete kadrosu genişletildi ve günlük yayın düzeni belli bir düzene sokuldu. Ekim ayı geldiğinde Alternatif Medya Şenliği ile diğer internet gazetelerini, blogları, sosyal medya çevrelerini bir araya getirdiğimiz, büyük bir buluşma gerçekleştirdik.

İki gün önce Uludere’de yaşanan katliamda anaakım medyanın verdiği sınav, ne yazık ki gazeteciliğin ölümüne yönelik karamsar öngörülerimizi doğruladı. Az sayıda gerçek gazeteci ve basın kuruluşunın kısıtlı çabaları dışında, Uludere katliamında gerçekleri ancak internet gazetelerini ve sosyal medyayı izleyenler öğrenebildi. Artık işimizin daha zor, ama görevimizin daha önemli olduğunu biliyoruz.

Ekoloji, çevre ve yaşam haberlerinde özel bir işlevi olan Yeşil Gazete, aynı zamanda bugün kamuoyundan gizlenen gerçekleri halka zamanında ve doğru olarak aktarma görevine sahip az sayıda bağımsız alternatif medya kuruluşundan biridir. Bu zor görevi yerine getirmek için henüz yeterli altyapımız olmasa da, kendimizi geliştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz.

Yeşil Gazete geçtiğimiz günlerde, 2010 Ekim’inde yeni bir yüzle okurlarla buluştuğu günden bu yana, 1 milyonuncu sayfa görüntülemeyi geride bırakmıştı. Son zamanlarda günde ortalama 3000’in üzerinde sayfa görüntülemeye sahibiz.

Ancak Yeşil Gazete’yi daha da geliştirmek için okur-yazarlarımızın daha fazla desteğine ihtiyacımız var. Sosyal medyada bizi izleyerek ve daha fazla izlenmemizi sağlayarak, yazarak, haber vererek ve eleştirerek Yeşil Gazete’nin daha etkili bir gazete olmasını sağlayabilirsiniz.

Yeşil Gazete olarak 2012′nin, yaşadığımız bütün acılara, bütün olumsuzluklara rağmen, umudun, yeşilin, barışın ve özgürlüğün yılı olmasını diliyoruz.

Mutlu yıllar!

Yeşil Gazete


Yeşil Gazete Twitter’da

Yeşil Gazete Facebook’ta

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.