ManşetTürkiye

Çadır ihtiyacı: 80 bin, gönderilen çadır sayısı: 10 bin

0

Hükümet yetkililerinin depremzedeler için yeteri kadar çadır gönderildiği yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, Van genelinde 80 bin çadıra ihtiyaç olduğunu, ancak sadece 10 bin çadırın gönderildiğini belirtti.

Van’da depremin üzerinde iki gün geçmesine rağmen çadırların dağıtılmamasından dolayı yurttaşların tepkisi sürüyor. Tepkilere en fazla hükümet cephesinde yapılan, sorunların çözüldüğüne ve ihtiyaçların karşılandığına yönelik açıklamalara karşı. Hükümet tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Valilik Kriz Merkezinde de çalışan Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, özelikle hükümet tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. İklim koşullarına bakıldığı zaman en büyük ihtiyacın barınma konusunda yaşandığını belirten Doğar, bu ihtiyaç karşılanmadığı sürece halkın tepkisinin dinmeyeceğini vurgulayarak, sorunun kısa sürede çözülmesini istedi.

‘VAN GENELİNE 10 BİN ÇADIR GÖNDERİLMİŞ’

Van’a gönderilen çadır sayısını da açıklayan Doğar, “Şuan Van geneli için gönderilen çadır sayısı 10 bindir. Bunlardan 5 bini Erciş merkeze gönderildi. Bin 800’ü diğer ilçe ve köylere, geriye kalan 2 bin 300 ise Van merkeze bırakılmıştır. Bu bilgiler Van Valisinden aldığım bilgilerdir. Bunun için hükümet çıkıp açıklama yapmak zorundadır. Bu kentin çadır ihtiyacı en az 80 bindir. Bu karşılanmadığı sürece halktan gelen tepkilerin dinmesi mümkün değildir. Bizim isteğimiz hükümet yetkililerinin çıkıp gelen çadır sayısını kamuoyuna açıklamalarıdır” diye konuştu.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.