ManşetTürkiye

KCK Operasyonu’nda 137 gözaltı daha

0

İstanbul’da başlatılan KCK operasyonu çerçevesinde 80 BDP’li gözaltına alınırken Diyarbakır’da 31, Antep’te 20, Ankara ve Derik’te ikişer, Batman ve Kurtalan’da ise birer kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un çeşitli semtlerinde bu sabah (4 Ekim) başlatılan eşzamanlı operasyonlarda Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) üyesi olduğu iddia edilen 80 kişi gözaltına alındı.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan bilgilere göre, İstanbul’daki operasyonlar Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde gerçekleşti.

İstanbul’da gözaltına alınanların isimlerden bazıları şöyle:

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi (PM) üyeleri Hülya Yer, Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Deniz Zarakolu, BDP İstanbul İl yöneticileri Dursun Yıldız, Aydemir Anlı, Mehmet Kaymaz, Nural Doğan, BDP Bahçelievler İlçe Başkanı Faruk Tur, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Arif Yılmaz, Arnavutköy İlçe Başkanı Galip Ateş, Sancaktepe İlçe Başkanı Çiçek Arınç, Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Mergen, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Hikmet Kaymaz ve Yakınları Kaybolan Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAKAY-DER) Yöneticisi Kemal Aydın.

Beş ilde daha operasyon

İstanbul’un yanı sıra Diyarbakır’da aralarında BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aksünger ve BDP Kadın Meclis Üyesi Fatma Kaşan‘ın da bulunduğu 31 kişi, Antep’te 20 kişi, Ankara’da BDP Genel Sayman Yardımcısı Salih Yıldız ile BDP çalışanı Mahmut Polat, Mardin’in Derik ilçesi Belediye Başkanı Çağlar Demirel ile DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi, DTK Batman Sözcüsü Osman Akdağ ve Siirt’in Kurtalan ilçesi Belediye Meclisi üyesi Mehmet Koyuncu gözaltına alındı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre son bir ayda KCK operasyonları çerçevesinde 771 olan gözaltı sayısı, bugün gözaltına alınan 137 kişi ile birlikte 908’e yükseldi.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.