Ekolojik YaşamManşet

Onlar ermiş muradına Saz Kedileri ve Deniz Kaplumbağaları çıksın kerevetine

0

Bahar ve Barış evleniyor. Hatta nikah törenleri de bugün.  Yaygın uygulamanın aksine nikah şekeri dağıtmak ya da düğün davetiyesi bastırmak yerine bir sosyal sorumluluk projesini düğün davetiyeleri yolu ile duyurmak, kendi düğünlerini doğanın da bayramı kılmak istemişler.

Bunun içinde WWF Türkiye‘nin 2 yıldır hayata geçirdiği “Özel Günlerinizde Bağış Yapın” uygulamasından faydalanmışlar. Artık onlar hem davetiye ve nikah şekeri gibi detaylar ile meşgul olmak durumunda değiller hem de nesilleri tükenme tehlikesi altında olan Saz Kedileri ve Deniz Kaplumbağalarının koruma altına alınmasına destek sağlıyorlar.

Biz de konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için WWF Türkiye Ofisi ile görüştük. WWF Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı 3 tür için düzenlemekte bu tür bağış kampanyalarını

Saz Kedisi ve Deniz Kaplumbağaları için davetiye üzerinde de belirtildiği gibi Adana İl Çevre Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası‘nda yürütülen koruma çalışmalarına aktarılıyor bağış tutarları.

Orfoz için de benzer bir koruma çalışması Kekova bölgesinde yürütülmekte.

WWF Türkiye’den görüştüğümüz yetkili daha önce hakkında pek bilgi bulunmayan bir tür olan Saz Kedisi’nin bu çalışmalarla hakkında daha fazla bilgi edinildiğini, bu bağışlar sonucu 38 adet Saz Kedisi’ne ulaşabildiklerini aktardı.

İsteyenler bu uygulamanın yanı sıra nesli tükenmekte olan bir türe evlat edinme seçeneği ile de yardımda bulunabiliyor.

Bahar ve Barış’a bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

WWF Türkiye Özel Günlerinizde Bağış Yapın sayfası için buradan bilgi alabilirsiniz

Ayrıca bilgi almak ve bağışta bulunmak için (0212) 528 20 30‘dan veya [email protected] adresinden  Pınar İman ile temas kurabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.