DünyaManşet

Kaddafi savaş uçaklarıyla halkı katlediyor: 250 ölü

0

Libya’da Kaddafi diktatörlüğü halka savaş açtı. Bugün Trablus’ta göstercilerin üzerine savaş uçaklarıyla bomba yağdırıldığı haberleri geliyor.

El Cezire televizyonu, başkent Trablus’ta sadece bugün ölen sivillerin sayısının 250 olduğunu duyurdu.

Trablus’ta yaşayan Adil Muhammed Salih, El Cezire televizyonuna canlı yayında yaptığı açıklamada , “Bugün burada şahit olduklarımız tahayyül edilemez. Savaş uçakları ve helikopterler rastgele bölgeleri birbiri ardına bombalıyor. Birçok ölü var” dedi.

Kendisini bir siyasi aktivist olarak tanımlayan Salih, bombardımanın önce bir cenaze törenini hedef alarak başladığını belirterek, “Halkımız ölüyor. Her 20 dakikada bir bombardıman yapılıyor” diye konuştu.

İsviçre’deki Libya Hakikat ve Adalet Komitesi Başkanı Fethi El Verfali de “Trablus’ta askeri uçaklar sivillere, protestoculara saldırıyor. Siviller dehşet içinde. BM nerede, Uluslararası Af Örgütü nerede” dedi.

El Cezire’ye göre, ayaklanmanın sürdüğü 5 günden bu yana yüzlerce kişinin ölmesinin yanı sıra 1500 kişi kayıp, 3000 kişi yaralandı.

Öte yandan oğlu iç savaş uyarısı yaparak savaşı tırmandıracaklarını ilan ederken Muammer Kaddafi’nin ülkeden kaçtığı ve Malta ya da Venezuela’ya gittiği iddia ediliyor. (NTVMSNBC, AlJazeera)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.