Ekoloji

Rus Büyükelçiliği önünde nükleer karşıtı eylem

0

Mersin ve Ankara nükleer karşıtı platform üyeleri, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde nükleer santral projelerini protesto etti. Atakule önünde toplanan grup, “Nükleer Santral İstemiyoruz”, “İthal Çernobil İstemiyoruz” pankartları açarak ve “Nükleere İnat, Yaşasın Hayat” sloganları atarak Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğine yürüdü.

Mersin ve Ankara nükleer karşıtı platform üyeleri, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde nükleer santral projelerini protesto etti.

Atakule önünde toplanan grup, “Nükleer Santral İstemiyoruz”, “İthal Çernobil İstemiyoruz” pankartları açarak ve “Nükleere İnat, Yaşasın Hayat” sloganları atarak Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğine yürüdü.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform adına basın açıklamasın ı okuyan Sebahat Arslan, Akkuyu Nükleer Santrali projesinin ihalesiz, rekabetsiz, şartnamesiz, gizli kapaklı ve kanunsuz bir şekilde yapılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Arslan, Rusya’nın Akkuyu’da kurmayı planladığı “VVER1200” modelinin dünyada denenmemiş olduğunu ve Rusya’nın kanun ve yönetmeliklerine uymadığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla ülkede kurulumunun engellendiğini ifade etti. Sebahat Arslan, Rusya’nın kendi ülkesine kuramadığı sabıkalı teknolojisini Türkiye’de kurmaya çalıştığını öne sürdü.

Nükleer santralin Mersin’deki Ecemiş fay hattı üzerinde kurulmak istendiğine işaret eden Arslan, şöyle konuştu:
“Ülkemizin nükleer santrallere ihtiyacı yoktur. Türkiye’de nükleer santral istemiyoruz. Akkuyu Nükleer Santrali’nin 1976 yılında alınan yer lisansının şartları çok değişmiştir. Bölgemizde tarıma ve turizme çok büyük yatırımlar yapılmıştır. Artık, Akkuyu yerleşim bölgelerimizin içinde yer almaktadır.

Limon ve portakal çiçeklerimizin solmasına, çocuklarımızın geleceğinin radyasyona teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bundan sonra da demokratik ve hukuksal mücadelelerimiz daha da etkinleşecektir. Nükleer santrallerin ülkemizde kurulmasına izin vermeyeceğiz.” (aa)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.