ManşetTürkiye

Nükleer karşıtlarının davasına destek çağrısı

0

Akkuyu’da yapılmak istenen nükleer santral için hükümetin Rusya ile yaptığı anlaşmayı Meclis’e getirmesinden hemen önce TBMM önünde nükleere karşı eylem yapan 58 kişi Perşembe günü yargılanıyor. Aralarında Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin, Greenpeace enerji kampanyası sorumlusu Korol Diker, Küresel Eylem Grubu’ndan Nuran Yüce, Mersin Nükleer Karşıtı Platformu sözcüsü Sabahat Aslan ve Sinop Çevre Platformu sözücüsü Hale Oğuz’un da yer aldığı 58 aktivist için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

6 Temmuz sabahı  TBMM tören kapısına gelen aktivistler topladıkları 170 bin imzayı milletvekillerine vermek istemişler, ancak gözaltına alınmışlardı. 28 Ekim Perşembe günü 9:00’da başlayacak yargılamadan önce 8:30’da Ankara adliyesi önünde nükleer karşıtı aktivistleri destekleyenler tarafından “Hepimiz nükleere karşıyız, bizi de yargılayın” başlıklı bir basın açıklaması yapılacak. Konuyla ilgili olarak Ümit Şahin’in yazdığı destek çağrısı şöyle:

Sevgili nükleer karşıtları,

6 Temmuz 2010 günü nükleer anlaşmanın görüşülmesi öncesinde Greenpeace, Yeşiller Partisi, Küresel Eylem Grubu, Mersin Nükleer Karşıtı Platformu ve Sinop Çevre Platformu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde, topladığımız 170.000 imzayı teslim etmek üzere toplanmıştık. Bildiğiniz gibi bu eyleme katılan 58 aktivist hakkinda 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten dava açıldı. Savcı bizler hakkında Madde 32/1’e göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istiyor.

Bugüne dek yapılan benzer nükleer karşıtı eylemlerde genellikle dava yoluna gitmeyen devletin bu kez 58 kişiyi yargılamaya karar vermesinin ne anlama geldiğini biz de merak ediyoruz. Beraat edeceğimizi umuyoruz. Ama bunun için bütün nükleer karşıtlarının ve toplumun geniş kesimlerinin desteğine ihtiyacımız var.

Davanin ilk duruşması 28 Ekim Perşembe sabahı 9:00’da Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Dava öncesinde ve sonrasında Ankara Adalet Sarayu onunde dayanışma amacıyla toplanacak olan destekçiler “Hepimiz Nükleere Karşıyız, Bizi de Yargılayın” diyecek ve bir de basın açıklaması yapacaklar.

Bunun için butun nükleer karşıtlarını Persembe günü Ankara adliyesinin önünde buluşmaya çağırıyoruz.

Akkuyu’ya da, Sinop’a da nükleer santral yaptırmamak ve nükleer karşıtlarının kararlılığını bir kez daha göstermek icin Perşembe günü Ankara’da buluşalım.

YER: Ankara Adalet Sarayi önü – Atatürk Bulvarı No : 52 Sıhhiye – Ankara (DTCF’nin karşısı)

TARIH: 28 Ekim 2010 Persembe

SAAT : 9:00’dan itibaren

Sevgi ve selamlarımla.

Ümit Şahin
Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.