Bir aydır sebebi bulunamadı: Suruç’ta binlerce kuş öldü

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde son bir ay içinde binlerce kuş bilinmeyen nedenlerle öldü. Bölgede inceleme yapan ekipler gerekli numuneleri alırken, ölen kuşlar ise kepçelerle kazılan çukurlara gömülüyor.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı bazı merkez ve kırsal mahallelerde binlerce kuş, bilinmeyen bir nedenle ölüyor. Yaşanan kuş ölümleri vatandaşları tedirgin ederken İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri ise ölen kuşlardan numune alarak Adana Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderdi.

İş makineleriyle taşındı

Ölen kuşlar Suruç Belediyesi görevlileri tarafından toplanarak kepçeyle kazılan çukurlara gömülüyor. Pikaplarla boş bir alana getirilen kuşlar, kepçe ile kazılan çukura konuluyor. Üzerine kireç dökülen kuşlar daha sonra ise toprakla kapatılıyor. Kuş ölümlerinin ilçe genelindeki bir çok mahallede yaşanırken, özellikle eski Yatılı Bölge Okulu, Üçpınar ve Aligör mahallelerinde ve çevresinde daha fazla kuş ölümü olduğu öğrenildi.

Son bir aydır kuş ölümlerinin yaşandığını ve bunun kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen Ferhat Doğan, “Son bir ayda durum böyle. Kuş ölümleri günden güne artıyor. Özellikle ağacı bol olan mahallelerde her ağacın altında 2 ya da 3 ölü kuş bulunuyor. Yetkililer buna bir çözüm bulsunlar” şeklinde konuştu. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Murat Yahlizade de kuş ölümleri nedeniyle bölgede incelemede bulunurken, ölümlerin neden kaynaklandığını tespit etmek için gerekli numunelerin alındığını belirtti.

(Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hak savunucularından kent hayvanları için yarın AYM önüne çağrı

Hak savunucuları, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sokakta yaşayan hayvanlara yönelik 'katliam yasası'nı esastan görüşme kararı alan AYM'nin önünde toplanacak.

Afrika: Zenginlerin yarattıkları iklim krizinin bedelini ödeme zamanı geldi

'Afrika, yok denecek kadar az karbon ayak izine rağmen iklim felaketlerinin ön cephesinde yer alırken, fosil yakıt endüstrisi rekor kârlar elde etmeye devam ediyor.'

Türkiye, açık denizlerin biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan BM anlaşmasını imzaladı

Türkiye'nin anlaşmaya taraf olması için Meclis'te onaylanması gerekiyor. Yürürlüğe girmesi için ise 60 ülkenin 2025'e kadar onayı bekleniyor.

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

[İklim Masası] Zenginlerin karbon ayak izi, tahminlerden çok daha yüksek

Zenginlerin karbon ayak izi, toplumun kalanı tarafından olduğundan çok daha düşük tahmin ediliyor. Eşitsizliğe dair farkındalığı artırmak en zenginlerin iklim politikalarına desteği artırabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR