Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiManşet

İkizköylüler üç gündür susuz: ‘Bu bize ceza mı?’

0
İkizköy

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de 27 Nisan’dan beri devam eden su kesintisi tepkilere neden oldu. İkizköy muhtarı Nejla Işık, “üç gündür aradılar, patlağı bulamadılar. Meğerse, doğruysa, kimseyi zan altında bırakmak istemem ama, santralin deposundaki pompa arızalıymış. Santralde hiç mi elektrikçi yok da o arıza giderilmedi?” diye sordu.

Önceki hafta da birkaç gün kesinti olduğunu ve 3 gündür İkizköy Akbelen‘de suların tamamen kesik olduğunu belirten köylüler, yayınladıkları mesajda “Güttüğümüz hayvanlarımız susuz, evlerimiz susuz, çocuklarımız susuz, yaşlılarımız susuz. Maden şirketi suyun öncelikli kullanım hakkına sahip. Önce şirket kullanıyor, sonra yerleşim yerlerine gidiyor sular. Şirketin su deposunun patladığı ve tamir edilmediği için suların hâlâ kesik olduğu duyumlarını alıyoruz” dedi.

Termik santral koronavirüs dinlemedi, üç gün boyunca İkizköy’ün suyunu kesti
Akbelen, YK Enerji’nin madeni için patlatılan dinamitlerle toz içinde kaldı

Mesajda ayrıca “Yetkililer günlerdir bir şey yapmıyor. Ne şirket, ne MUSKİ ve DSİ gibi kamu kurumları, sorumluluğu üstlenmiyor. Herkes kulağının üstüne yatmış, zaten köyü satıp terk etmesini istedikleri köylülerin su sorununa çözüm bulmuyorlar. İkizköylüler susuzluğa, İkizköylüler deprem şiddetindeki dinamitlere, İkizköylüler nefes alamayacakları toza mahkum ediliyor” ifadeleri yer aldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.