Vatandaşlar Ordu Boztepe için özel imar planı talep ediyor

​Ordu Çevre Derneği, Boztepe’de betonlaşmanın artması üzerine yaptığı açıklamada, ‘Boztepe için özel bir imar planı yapılmadığı sürece betonlaşma engellenemez. Boztepe rant sahası haline getirildi’ vurgusu yaptı.

Boztepe’ye yapılan “kızak projesi” nedeniyle Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, “Boztepe rant sahası oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi turizm atılımı adıyla doğal yaşama zarar veriyor. Tartışmadan ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla doğallık yok ediliyor” denildi.

​ORÇEV Yönetim Kurulunun açıklamasında, “Otellerden sonra kızak adıyla yapılan projenin yeri doğru bir seçim değil. Ordu’da deniz manzaralı otoparktan sonra deniz ve şehir manzaralı kızak projemiz de oldu. Kızak yanında kafeterya adıyla yapılan yapı ise en büyük hançer olmuş. Ahşap bir kafeterya yapılabilme olanağı varken şu an görünen iki katlı yapı kabul edilemez. Bir de OBB Başkanı Güler, yapının ve kızağın kamufle edileceğini de söyleme gafletinde bulundu. Yani Boztepe yamalı bohçaya dönüştürülecek” ifadeleri yer aldı.

ORÇEV: Ordu’da kanalizasyon dereye akıyor, belediye ve DSİ seyrediyor
699 sahanın maden ihalesine açılmasına ORÇEV’den tepki: Topraklar parsel parsel ihale ediliyor
Altınordu’da yasadışı deniz dolgusu yapılıyor, belediye suç işliyor!

boztepe

​Boztepe’nin korunmasının şart olduğu belirtilen açıklamada, “Boztepe’yi rant kapısı görenler parça parça projelerle betonlaşmayı hızlandırmaktadır. Her yapı, yenisini davet ediyor. Boztepe’de sarı öküzü vermemek için geç kalınmış değil. Partileri, sendikaları, odaları, dernekleri; entelektüelleri, aydınları Boztepe’ye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni de tepkileri, eleştirileri dikkate almaya davet ediyoruz. Bu sorunda gösterdi ki bir an önce demokratik işleyişi olan bir Kent Konseyi kurulmalıdır. Bu tür projeler burada tartışılabilsin ki, yaşanabilir bir şehir için ortak akıl oluşturulabilsin” vurgusu yapıldı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

[COP29] Zirvenin sonuç metni taslağına tepki yağıyor: Boş kağıda imza istiyorlar

Bakü'deki iklim zirvesinde sona yaklaşılırken COP29 Başkanlığı'nın yayımladığı nihai metnin taslağında iklim finansmanı'nın karşısına 'X' ifadesinin konulması büyük tepki topladı.

[İklim Masası] Toplumun yüzde 79’u iklim değişikliği ile daha güçlü mücadele istiyor

Türkiye halkının yüzde 64'ü iklim değişikliğini günümüzün en önemli sorunu olarak tanımlıyor. Toplumun büyük kesimine göre ise Ankara’nın iklim politikaları yetersiz.

350 hak aktivisti ve sanatçıdan AYM’ye mektup: Katliam Yasası’nı bir an önce iptal edin!

Katliam Yasası'nı esastan görüşecek AYM'ye açık bir mektup yayımlayan 350 hak savunucusu, yasanın bir an önce gündeme alınmasını ve iptalini talep etti.

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR