Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Akbelen’in son hali yıkımın boyutunu ortaya serdi

0
Akbelen - Fotoğraf: Hakan Tosun - 17 Mart 2024
Fotoğraf: Hakan Tosun - 17 Mart 2024

Muğla, Milas‘a bağlı İkizköy‘deki Akbelen Ormanı‘nda yurttaşların toplanması sonrasında Limak ve IC-İçtaş iştiraki YK Enerji’nin bölgeyi nasıl tahrip ettiği ortaya çıktı. Ekokırımın boyutunu gözler önüne seren fotoğraf, Aktivist Belgeselci Hakan Tosun tarafından çekildi. Tosun bu görüntüyü şu sözlerle paylaştı:

“Kadraja sığmayan katliam. Akbelen Ormanlarının son hali bu fotoğraf. Kesim bütün hızıyla devam ediyor. Birileri dur demezse koca bir bölge önce ağaçsızlaşacak sonra madenin ölüm çukuruna dönüşecek.”

‣ Akbelen’deki 190 parsellik arazi linyit madeni için kamulaştırıldı
‣ Kamulaştırmalar tam gaz: Kalan bir avuç yeşil de enerji şirketlerine

Ne olmuştu?

Muğla, Milas‘taki İkizköy‘ün Akbelen Ormanı‘ndaki ağaçları kesen, canlıları, ekosistemi yok eden ve yerinden eden, bölgede yaşayan yurttaşları her gün dinamit sesleriyle tehdit eden şirkete karşı yurttaşlar 17 Mart’ta Akbelen’de bir araya gelmişti.

Limak ve IC-İçtaş iştiraki YK Enerji‘nin termik santraline linyit kömür sağlayabilmek için bölgede gerçekleştirilen yıkıma karşı bir araya gelen yurttaşlar “Biz bitti demeden bu dava bitmez!” demişti.

Geçtiğimiz günlerde Akbelen Ormanı’nın çevresinde yer alan 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘acele’ kamulaştırılılmıştı.

İkizköy, Çamköy ve Karacahisar’da yer alan araziler için 11 Mart’ta verilen acele kamulaştırma kararı ise tepkilerin ardından acele bir şekilde kaldırılmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.