ManşetTürkiye

Adalet Bakanı, Venedik Komisyonu’nun raporunu Yozgat’da eleştirdi

0

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Venedik Komisyonu’nun Türkiye raporuna, “CHP ve HDP logolarını çıkarıp altına Venedik Komisyonu yazmış olsalardı daha zahmetsiz ve masrafsız bir rapor olurdu.” diyerek tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bir dizi toplantı ve ziyaretlere katılmak üzere geldiği Yozgat’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bozdağ yaptığı açıklamada, Venedik Komisyonu’nun 10 Mart 2017 tarihinde kabul etmiş olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili raporun CHP ve HDP’nin görüşleriyle aynı olduğunu iddia ederek , “Venedik Komisyonu Cuma günü Türkiye aleyhinde bir rapor kabul etti. Venedik komisyonu teknik bir komisyondur. Sadece uzman görüşü verir. Ancak Türkiye hakkında Venedik Komisyonu’nun kabul ettiği rapor teknik bir rapor değildir. Tamamen siyasi bir rapordur. Venedik komisyonu Türkiye’de ki anayasanın halk oylaması sürecine, bu ortaya koyduğu raporla hayırdan yana çok net bir şekilde taraf olmuştur. Çünkü Venedik Komisyonu raporu adil değildir, objektif değildir. Sübjektif ve siyasidir. Tamamen baştan sona CHP ve HDP’nin anayasa ve anayasa komisyonu, genel kurul görüşmeleri sırasında söylediklerinin ve kendi internet sitelerinde yayınladıkları görüşlerin derli toplu bir arada ifade edilmesinden ibaret bir rapordur” dedi.

Venedik Komisyonu’nun, boş yere Türkiye’de inceleme yapıp para harcadığını belirten Bozdağ, “Ben buradan Venedik Komisyonu’na diyorum ki. Keşke bu kadar zaman harcayacağınıza para harcayıp bu raporu yayınlayacağınıza HDP ve CHP’nin internet sitesinden indirip oradaki CHP ve HDP logolarını çıkarıp altına Venedik Komisyonu yazmış olsalardı daha zahmetsiz ve masrafsız bir rapor olurdu” diye konuştu.

 

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.