ManşetMedya-İnternet

[Özel Haber] Açık Radyo’daki Yeşil Bülten’i Utku Zırığ’a sorduk

0
Yeşil Bülten'i Utku Zırığ hazırlayıp sunuyor

IMC tv’de beş yıl boyunca hafta içi 5 gün Yeşil Bülten programını hazırlayıp sunan Utku Zırığ, çalıştığı kanalın OHAL kapsamında Ekim ayının ilk günlerinde karartılmasının ardından şimdi de Açık Radyo‘dan doğa savunucularının sesi olmaya devam edecek.

Açık Radyo’nun Pazartesi günü (24 Ekim) başlayan 44. yayın döneminde Perşembeleri saat 11:00’de dinleyiciler ile buluşacak aynı adlı programın hemen öncesinde Utku Zırığ ile konuşup Açık Radyo’daki Yeşil Bülten’i Yeşil Gazete okurlarına anlatmasını istedik.

Yeşil Bülten'i Utku Zırığ hazırlayıp sunuyor

Yeşil Bülten’i Utku Zırığ hazırlayıp sunuyor

Yeşil Gazete: Utku merhaba. Açık Radyo’da Yeşil Bülten devam edecek diye duyduk ve çok sevindik. Açık Radyo’daki Yeşil Bülten’i anlatabilir misin?

Utku Zırığ: Merhaba, teşekkürler. Açık Radyo’da Perşembe günleri 11:00’de yarım saat yayınlanacak Yeşil Bülten. Televizyonda haftaiçi beş gün yayında idik ve tüm konuları derinlemesine işleme imkanı buluyorduk. Radyo’da ise gene her konuya yer vermeye devam edeceğiz ama özet bilgi gibi olacak haftada bir gün yayınlanmasından dolayı. Bu tabi her hafta ele alacağımız ana konu için geçerli değil, o gene detaylı olacak ama her ekoloji haberine de yer vermeye gayret edeceğiz.

Ben programı 5 yıldır hazırlayıp sunuyordum ve bu 5 yılda Türkiye’nin benim de daha önce bilmediğim pek çok köşesinden insanlar yaşadıkları yerdeki ekoloji sorunlarının duyurulması için bana ulaştı. Radyo’da da sesini duyurma imkanı bulamayan kesimlerin ekoloji mücadelelerini duyurma amacımız eskiden olduğu gibi devam edecek.

Her hafta bir ya da iki ana konumuz olacak Açık Radyo Yeşil Bülteni’nde. Canlı yayın konuklarımız olacak aynı televizyonda olduğu gibi. Yereldeki mücadeleleri de yerinde takip edebilmek için canlı telefon bağlantılarımız olacak elbette.

Y. G.: IMC tv ne durumda peki? O konuda bir geri dönüş olabilir mi? TRT’nin IMC tv ekipmanlarına el koyduğuna dair haberler vardı medyada.

U. Z.: Geri dönüş imkanı yok gibi maalesef. TRT’nin ekipmanları aldığı bilgisi de doğru.

Y. G.: Açık Radyo’daki tüm programları gönüllü programcılar hazırlayıp sunuyor, senin programın için de bu geçerli sanırım. IMC tv’de kapandı. E, peki sen iş durumlarını ne yaptın? Şu an o konuda bir gelişme var mı?

U. Z.: İş arıyorum şu anda işte. Evet, söylediğiniz çok doğru. Açık Radyo’daki Yeşil Bülten’i diğer tüm Açık Radyo programcıları gibi gönüllü olarak hazırlayıp sunacağım. 5 yıldır Yeşil Bülten’i IMC tv’de hazırlayıp sundum, bundan sonrada Açık Radyo’da devam ettireceğim. Medya sektöründe çalışmaya devam etmek istiyorum.

Medyada çalışmak aslına bakarsanız birazda deli işi bir çaba. Ben mesela Ekonomi mezunuyum. Finans sektöründe çalışmaktansa kendi istediğim alanda çalışmayı tercih ettim. Açık Radyo’daki programı duyan pek çok arkadaşım, “O, ne kadar maaş alacaksın?” diyor ama sizin de belirttiğiniz gibi orda gönüllü programcıyım. Geçimimi karşılayacak bir iş arama sürecim devam ediyor aslında.

28

Y. G.: Bu Perşembe 11:00’de kulak misafiri olacağımız Açık Radyo’daki ilk Yeşil Bülten’de neler bekliyor peki bizi. Konuk kim olacak, ana konu belli mi?

U. Z.: İlk program olacağı için ona göre bir içerik düşünüyorum. Konuk henüz netleşmedi ama, IMC tv’deki son Yeşil Bülten’de Beyza Üstün hocayı konuk etmiştim. Açık Radyo’ya da onunla başlama niyetim var.

Beyza Üstün

Beyza Üstün

IMC tv Yeşil Bülten programlarını yayının hemen sonrasında youtube’e yükleyerek herkesle paylaşıyorduk. Maalesef Beyza Hocanın programı için öyle bir imkanımız olmadı. Televizyona el konulduğu için o programı sosyal medyaya taşıyamadık. Beyza Hoca ile Açık Radyo’daki ilk programa başlama niyetim o açıdan da önemli. Hem o programı izleyememiş olanlar için de yeni bir fırsat olacak bu ilk program.

Y. G.: Utku, çok teşekkürle bize zaman ayırdığın için. Yeni medyumundaki programında sana başarılar diliyorum kendşm ve Yeşil Gazete’deki tüm arkadaşlarım adına.

U. Z.: Asıl ben teşekkür ederim. Bundan sonra da ekoloji haberleri vesilesi ile sürekli görüşmeye devam edeceğiz zaten.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.