Haber HattıManşet

Çocuklararası Çocuk Hakları Forumu, 30 Mayıs’ta Bilgi Üniversitesi’nde

0

Çocuklararası Çocuk Hakları Forumu, Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin Parlayan Çocuklar Çocuk Kulübü ev sahipliğinde 30 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.

63

Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde 2008 yılından beri çocuk hakları konusunda gündemi, belirlediği temaları tartışan ve üç ayda bir dergi hazırlayıp yayınlayan Parlayan Çocuklar Çocuk Kulübü üyeleri tarafından organize edilen forum, 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Çocuk hakları ihlallerini çocukların gözünden aktarabilmek ve gündemleştirmek için yapılacak forumda, kolaylaştırıcılar da katılımcılar da çocuk. Çocukların kendi dillerinden sokak, ev, aile, okul, mahalle, arkadaşlık, medya gibi konularda kendi ihtiyaçlarını görünür kılacak bir bildirgenin forum sonunda çıkarılması hedefleniyor.

61.cocuk-haklari-afisi

Tarlabaşı Toplum Merkezi’nden Parlayan Çocukların ev sahipliğini yapacağı foruma, Sukulue Gönüllüleri Derneği, Mavi Kalem Derneği, Sarıyer Belediyesi – Sagem, Başak Sanat Derneği, Enka Ortaokulu, Ortaköy Tarkmanças Ermeni Okulu, Çoça- Söz Küçüğün Ekibi çocukları ve öğrencileri davetliler.

Friedrich Eber Stiftung Türkiye desteği ile gerçekleşecek forum, İstanbul Bilgi Üniverstesi, Gündem Çocuk Derneği, İBÜ Çocuk Çalışmaları Birimi, TTM çalışanları ve gönüllülerinin desteği ile yürütülüyor.

“Çocuklararası Çocuk Hakları Forumu” ile çocukların kendi ihtiyaçlarını, problemlerini nasıl tanımladığının gündemleştirmesi, çeşitli sosyo ekonomik sınıftan ve kimlikten çocuğun birbiri ile temasının artması ve orak dil oluşturmaları, yetişkinlere ve konu ile ilgili otoritelere çocukların bakış açısının aktarılması hedeflenmekte.

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.