TürkiyeHaber HattıManşetSivil Toplum

Ahmet Şık’ın dokunulmazlığını kaldırmak için üç ayrı fezleke hazırlandı

0

27. Dönem Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ve çeşitli açıklamaları gerekçe gösterilerek dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle üç ayrı fezleke düzenlendi. Şık’ın cumhurbaşkanına ve kişilere hakaret ettiği iddia ediliyor. Fezlekeler Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Karma Komisyonu’na gönderildi.

T24′ün aktardığına göre Şık, Osman Kavala’nın Gezi davasından beraat etmesinden sonra aynı akşam farklı bir dosyadan tutuklanmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla gerçekleştiğini söyledi. Şık hakkında bu sözleri ile cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilerek fezleke düzenlendi.

Hilal Kaplan’a hakaret suçundan ayrı bir fezleke hazırlandı

Ahmet Şık’la ilgili ‘Pelikan çetesi’ paylaşımları da gerekçe gösterildi ve Hilal Kaplan‘a ‘hakaret’ suçundan ayrı bir fezleke düzenlendi. Şık’ın dokunulmazlığının kalkması için gerekçe gösterilen Twitter’daki paylaşımı şu şekildeydi:

“Pelikan çetesi ve medyadaki saray soytarıları kaybetti diyemeyenler seçim analizi yapıyor”

Ayrıca Şık hakkında katıldığı Medya Mahallesi programında söylediği “Kusura bakmasınlar bunlar gazeteci değil parti militanı, bir suç örgütünün halkla ilişkiler faaliyetini yürütüyorlar” sözleri nedeniyle de “hakaret” suçundan ayrı bir fezleke düzenlendi.

Şık’a yönelik hazırlanan fezlekeler TBMM Karma Komisyonu’na gönderildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.