ManşetTürkiye

Selahattin Demirtaş net konuştu: “Recep Tayyip Erdoğan! Seni Başkan yaptırmayacağız, seni Başkan yaptırmayacağız, seni Başkan yaptırmayacağız!”

0

TBMM’deki grup toplantısında konuşan HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş net konuştu. Tarihin en kısa grup toplantısı konuşması için kürsüye çıktığını söyleyen Demirtaş hiç kimseyle hiçbir pazarlık yapmadıklarını ve HDP’liler var olduğu sürece Recep Tayiip Erdoğan’ın başkan olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Büyük alkış alan Demirtaş’ın konuşması şöyle:

“Bu kürsüye bir cümle söylemek için çıktım. Tarihimizin belki de en kısa toplantısını yapacağız. Halklarımıza verdiğimiz demokrasi barış ve özgürlük ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğimiz sözümüzü burada hatırlatmak, tekrarlamak istiyorum. Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı, asla olmayacak. Kirli bir alışveriş, işbirliği asla olmadı, asla olmayacak. Bugün grup toplantımızda konular çok fazla. Konuşacağımız çok şey var. Ama tek bir cümle ile ben bütün Türkiye’ye bütün bu sorunların çözümünün anahtarını hatırlatmak ve bunun sözünü vermek istiyorum.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı sürece sen başkan olamayacaksın!

Recep Tayyip Erdoğan! Seni Başkan yaptırmayacağız, seni Başkan yaptırmayacağız, seni Başkan yaptırmayacağız!”

Selahattin Demirtaş daha sonra alkışlar arasında kürsüden inerek grup toplantısını bitirdi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.