ManşetSpor

Ve Alex aktif futbola son noktayı koydu

0

Sekiz yıl Fenerbahçe’de forma giyen Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, Brezilya liginin 38. ve son haftasında formasını terlettiği Coritiba’nın Couto Pereira Stadı’nda Bahia’yı konuk ettiği mücadelede kariyerinin son maçına çıktı.

29...

Karşılaşma öncesinde kulüp yöneticileri saha ortasında düzenlenen seremonide 37 yaşındaki Alex’e teşekkür konuşması yaptı ve plaket takdim etti. Maç boyunca Alex’e sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, “Teşekkürler Alex” yazılı pankartlarla kaptanlarını uğurladı. Tribünlerde, Fenerbahçe dahil Alex’in kariyeri boyunca formasını giydiği takımların bayrakları yer aldı. Coritibalı futbolcular sahaya, formalarının arkasında Alex’e saygı içerikli sözlerin yazdığı formalarla çıktı.

http://youtu.be/HbmOQZlm0Qk

Alex, doğduğu şehir Coritiba’da 1995 yılında başladığı 19 yıllık futbol kariyerinde, ülkesinde Palmeiras, Flamengo ve Cruzeiro formaları giydikten sonra Avrupa’daki ilk deneyimini İtalya’nın Parma takımında yaşadı. Brezilyalı futbolcu, 2004’te transfer olduğu Fenerbahçe’de ise kulüp tarihinin en başarılı futbolcularından biri haline geldi.

Brezilyalı futbolcu, kariyeri boyunca forma giydiği bin 30 maçta 421 gol attı, 363 golün de asistini yaptı.

Fenerbahçe’den mesaj

Fenerbahçe Kulübü, Brezilya’da Coritiba forması giyen ve bu akşam oynanacak Bahia maçıyla futbolu bırakacak eski kaptanları Alex de Souza için bir mesaj yayımladı.

1...

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda Alex’in futbolu bırakacağı hatırlatılarak, “Futbol takımımızın eski oyuncularından Alex de Souza, bu akşam oynanacak olan Coritiba – Bahia maçının ardından futbolculuk yaşamını noktalayacaktır. Alex de Souza ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz” denildi.

(Al Jazeera)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.